20 Şubat 2008 Çarşamba


TBMM'de görüşülmek üzere bekleyen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı 20.02.2008 Çarşamba günü saat 12.30 da Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapılarak protesto edildi.
Basın Açıklamasını KESK Şubeler Platformu adına Şube Başkanımız Zeynel A. KAPLAN okudu.
Başta Devlet Hastanesi olmak üzere; Ruh Sağlığı Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi, Merkez Efendi Devlet Hastanesi, Sağlık Müdürlüğü, AÇSAP ve 1 Nolu Toplum Sağlığı Merkezinden yoğun katılım oldu. Çabalarından ve katılımlarından dolayı ilgili işyerlerinin temsilcilerine teşekkür ederiz.
Basın açıklamasında KESK Şubeleri, siyasi parti yöneticileri ve Aile hekimlerinden de katılım olduğu gözlendi.
Poliklinik önlerinde bekleyen hasta ve hasta yakınlarının da ilgi gösterdiği basın açıklamasında atılan sloganlarla Genel Sağlık Sigortası Protesto edildi.

14 Şubat 2008 Perşembe

İŞYERİ TEMSİLCİLERİNE



Aşağıda ayrıntıları ile belirtilen konularda üyelerimize duyuru yapılması;

Konfederasyonumuz KESK’e bağlık Büro Emekçileri Sendikası BES’in yıllık izinlerin kullanımı ile ilgili Devlet Personel Başkanlığına yaptığı başvuru sonucunda, işyerlerimizde önemli bir sorun halinde olan beş gün yıllık izin verilmemesi konusuna açıklık getirilmiştir. Buna göre, beş gün izin talebinde bulunan çalışanlara cumartesi ve Pazar günlerinide içine katarak yedi gün izin verilmesi uygulamasının doğru olmayacağı belirtilmiştir. Devlet Personel Dairesi Başkanlığının 25.01.2008 tarih ve 244 sayılı yazısında konu açıkça ifade edilmiştir. Üye/çalışanların konu ile ilgili bilgilendirilmesi önemlidir.

Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin telefonlardan aldığı sabit ücretlerin yasal dayanağı olmadığı yolundaki hakem heyeti görüşü sonucunda, talep eden abonelerin 1 Mart 2007 tarihinden bu yana ödedikleri sabit ücretlerin yasal faizleriyle birlikte geri alınması olanağı doğmuştur. Sabit ücretleri geri alabilmek için üç ayrı makama dilekçe verilmesi gerekmektedir. Dilekçe örneklerine ulaşmak için sendikamıza ait http://sesmanisa.blogspot.com/ adresine girilebilir.

Genel Sağlık Sigortası Yasa tasarısının getireceği olumsuzluklarla ilgili konfederasyonumuz KESK’in aldığı karar gereği tüm illerde basın açıklamaları ve alan etkinlikleri yapılacaktır. Manisa’da da bu anlamda devlet hastanesi bahçesinde 20 Şubat 2008 Çarşamba günü saat 12.30’da basın açıklaması yapılacaktır. Üyelerimizin katılımı çok önemlidir.


Üye/çalışanların konu ile ilgili bilgilendirilmesi için bilginize sunarız.