31 Ocak 2013 Perşembe

7.DÖNEM 6.MTK HAKKINDA



Sayı: 001-2013/ 99                                                                                                      31.01.2013
Konu: 7. Dönem 6. MTK Hk.

ŞUBE / TEMSİLCİLİKLERE


7. Dönem 6. Merkez Temsilciler Kurulu Toplantımız (MTK)  21-22 Şubat 2013 (Perşembe – Cuma) tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecektir.
İllere göre MTK delegeleri: Adana 2, Ankara 5, Antalya 2, Batman 2, Bursa 2, Diyarbakır 5, İzmir 6, Malatya 2, Mardin 2, Mersin 2, Şanlıurfa 2, Van 2, İstanbul Aksaray 4, İstanbul Anadolu 3, İstanbul Şişli 2, İstanbul Bakırköy 2, Hakkari 2, Şırnak 2, diğer Şube/Temsilciliklerimiz birer kişidir.
MTK’ya katılacak kişilerin isimleri ve konaklama konusunda ihtiyaç olup olmadığının genel merkeze yazılı olarak (15 Şubat 2013) bildirilmesi gerekmektedir.
Şube/temsilcilik faaliyet raporlarının ise en geç 11 Şubat  2013 tarihine kadar (e-mail) genel merkeze bildirilmesi gerekmektedir. MTK Gündemi aşağıdadır.
Gereğini bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.



                                              
                                                           Hasan KALDIK                                     M. Sıddık AKIN
                                                           Genel Örgütlenme Sekreteri                   Genel Sekreter

7. Dönem 6.MTK GÜNDEMİ

1- Geçmiş sürecin Değerlendirilmesi
a)        Siyasal Süreç
b)        Sendikal süreç ve işkolumuzdaki gelişmeler
                  i.    Sağlık ve Sosyal Hizmet alanındaki gelişmeler
                 ii.    Baskı, sürgün ve tutulamalar ile bunlarla mücadele

2- Önümüzdeki Sürecin Değerlendirilmesi
a)        Siyasal Süreç
                  i.    Anayasanın oluşumu
                 ii.    657 sayılı devlet memurları kanunu ve  kamu personeli rejimi
                iii.    YÖK Yasa Tasarısı
b)Sendikal Süreç
                  i.Yetki ve TİS (15 Mayıs 2013-15 Ağustos 2013)
                 ii.Kamu Hastaneler Birliği ve Kamu Özel Ortaklığı
                iii.Güvencesizlerin Örgütlenmesi
                iv.8 Mart, 14 Mart, 21 Mart ve 12 Mayıs etkinlikleri
3- Önümüzdeki Dönem Mücadelesi ve Planlama



MTK ADRESİ:
Eğitim Sen Genel Merkezi
Willy Brant Sokak No: 13
Çankaya / ANKARA


ŞUBE TEMSİLCİLER KURULUNA ÇAGRIMIZ VE FAALİYET RAPORUMUZ



                                                                  İşyeri Temsilcilerine

Sendikamızın tüzük gereği 4 ayda bir yaptığı Şube Temsilciler Kurulu Toplantısı 08,02,2013 Cuma Günü saat 14.00 de Sendika şube binamızda yapılacaktır. 
Şubemizin hazırladığı faaliyet raporu ekte sunulmuştur. Katılımınızı bekler çalışmalarınızda başarılar dileriz.


Figen PEHLİVAN                                                                                        Serpil DENİZ
Şube Sekreteri                                                                                     Şube Başkanı




                                                                      Merhaba,

Yeni bir yılın ilk ayı henüz bitmişken topluyoruz Şube Temsilciler Kurulumuzu. Yeni yıl, "yeni" kelimesi sihriyle ve yeni yılın son günlerinde ODTÜ’ de ki’ Ayaktayız’ diyerek AKP iktidarı nezdinde tüm egemenlere karşı direnişinin verdiği umut ister istemez hepimizde iyimser bir hava oluşturuyor.

Oysa yaşadıklarımıza şöyle bir göz gezdirdiğimizde ne görüyoruz?
Kamu Hastaneler Birliklerinin kurulması, Birlik genel sekreter (büyük CEO) ve hastane yöneticilerinin (küçük CEO) patron edasında ortalıklarda arz-ı endam edişleri; isteğimiz dışında yapılan atamalar, sürgün tehditleri, fiili olarak günlük mesaimizin dokuz saat olarak uygulanması, maaşlarımızın ve ek ödemelerimizin her geçen gün daha da küçülmesi, alım gücümüzün düşmesi vs. hiçte iyimser bir durum yok gibi, öyle değil mi? 
Evet, kötü günler geçiriyoruz, kötü aylar hatta kötü yıllar geldi geçti ve daha da kötü günler bekliyor gibi...

Ne dersiniz, yaşadıklarımız bunlardan mı ibaret?
Bu baskı, bu zorbalık, bu umutsuzluk hali; tüm bu geçmişe şöyle bir göz atalım; bunca baskıya, sürgüne, tehdide, göz altına, mahpusluğa rağmen; umudu büyütmenin, onurlu olmanın, ayakta kalabilmenin mümkün olduğunu de yine bizler göstermedik mi?
Hala kırk binin üzerinde üyesi ile ülkede, beş yüze yakın üye ile ilimizde; SES var hala, dedirtmedik mi?

O zaman şöyle diyebilir miyiz; onlar baskı- biz direniş; onlar ayrımcılık- biz eşitlik; onlar savaş- biz barış; onlar zulüm- biz özgürlük; onlar karanlık- biz aydınlık; onlar suskunluk- biz SES'iz...

Çünkü:
SES: Özgürlük...
SES: Kardeşlik...
SES: Barış...
SES: Onur...
SES: Direnmek...

Ve SES biziz... 
Ve biz her şeye rağmen, kötü günlerin sonsuza kadar sürmeyeceğine olan inancımızla mücadele etmeye; çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmaya; devam edeceğiz. 

Çünkü sağlıkta dönüşüm denen, piyasalaşan, ticarileşen sağlığın artık gizlenecek yönü kalmadı. Halkımızın gözü boyanarak oluşturulan memnuniyetin, önümüzdeki günlerde hükümete ve sermaye sahiplerine dönük bir öfke patlaması yaratacağını şimdiden görebiliyoruz. 

Çünkü artık işten atılan taşeron sağlık işçileri bu duruma SES'siz kalmıyor ve ilk işleri hastane bahçesine direniş çadırı kurmak oluyor.

Çünkü artık hekimi, hemşiresi, laborantı, memuru, taşeron işçisi aynı yolun yolcusu olduğunun bilincinde ve bu bilinç sağlıkta birleşik mücadeleyi mümkün kılıyor. 

İşte bu durumu görmek, yeni mücadele stratejileri ortaya koymak ve yeni mücadele olanaklarını ortaya koymak, yine bizim kararlılığımızla olacak.

2013 yılının ilkbaharının, sağlık emekçileri olarak hepimizin umuduna dönüşmesi ve bu umutla 2013 1 Mayıs'ını hep birlikte kucaklamak dileği ile.
Umutla, İnançla, İnatla, Hep Birlikte...

EKİM 2012- OCAK 2013 ARASI FAALİYET RAPORU
21.09.2012 günü Kula ve Selendi ilçeleri gezilerek üye-çalışanlarla görüşüldü. Ayni gün Salihli Temsilciliğinde toplantı yapıldı. Yaklaşık 20 arkadaşımızın katılımıyla yapılan toplantıda süreçle ilgili değerlendirme yapıldı. Temsilcilik işleyişi konuşuldu.
01.10.2012 günü tüm üyelerimize açık mektup yazılarak KESK’li Kadın tutsaklar nezdinde KESK’e yapılan baskı, gözaltı ve tutuklamalar ve sindirmelerin sebepleri ve tutuklama sürecine gelinceye kadar soruşturma sürecinde  sorulan sorularda dahil bir mektupta açıklandı ve üyelerimizle ve kamuoyuyla paylaşıldı.Bu açık mektupla KESK ve SES üzerindeki itibarsızlaştırma ve kriminalize edilmeye çalışılmaları etkisizleştirilmeye çalışılmış ve üyelerimizle kurduğumuz bu paylaşımla başarılı olunmuştur.
02.10.2012 günü KESK’li tutuklularla ilgili KESK Manisa Şubeler Platformu olarak basın açıklaması yapıldı. Manolya meydanın yürüyüp oradan yapılan açıklamaya yaklaşık 200 kişi katıldı.               
04.10.2012 günü Emek ve Demokrasi Platformu olarak  ‘Savaşa Karşı Barış’ talebiyle Manolya Meydanında basın açıklaması yapıldı.
04.10.2012 günü KESK’ li kadın tutsakların duruşmasını izlemek üzere 4 arkadaşımız Ankara’daki eyleme katıldı. Tümgün boyunca dava mahkeme önünde izlendi ve dava sonucu açıklandıktan sonra yapılan basın açıklaması sonrası adliye önünden yarılındı.
5-6 .10.2012 günü Ankara’da yapılan 7.Dönem 5. MTK’mıza, Şubemizden 2 arkadaşımız katıldı. MTK’ya Şubemizin ŞTK raporu sunuldu.
07.10.2012 günü Ankara’da Alevi örgüt bileşenleri tarafından düzenlenen  Alevilik ve Eşit Yurttaşlık Mitingine Manisa Alevi Kültür Derneği ve Hacıbektaş-i Veli Anadolu Kültür Vakfı ile birlikte bir otobüs tutularak katılım sağlandı. 
16.10.2012 günü CEO’ların atanması ile ilgili olarak, Manisa Tabip Odası ile birlikte basın açıklaması yapıldı. CEO’lara hoş geldiniz demiyoruz dedik.  Çocuk Hastanesi Bahçesinde yapılan açıklamaya yaklaşık 100 kişi katıldı.
17.10.2012 günü Dr. Ersin ARSLAN’ın öldürülmesi sonrası açılan davanın ilk duruşması sebebiyle Manisa Tabip Odası ile birlikte basın açıklaması yapıldı. Ruh sağlığı ve Hastalıkları hastanesinde yapılan açıklamaya yaklaşık 60 kişi katıldı.
20.10.2012 günü “Zamlar, Yoksulluk ve Savaşa Karşı” KESK, TTB, TMMOB olarak ortak basın açıklaması yapıldı.  Eğitim Sen önünden Manolya meydanına yüründü ve burada açıklama yapıldı.
24.10.2012 günü KESK li tutsaklarla dayanışma için hazırlanan kartlar postalandı. Postane önünde KESK şubeler platformu olarak basın açıklaması yapılarak kartlar gönderildi.
31.10.2012 günü Açlık grevleri ile ilgili KESK Manisa Şubeler Platformu olarak Eğitim Sen Manisa Şube binasında basın açıklaması yapıldı.
01.11.2012 günü Cumhuriyet Bayramı Mitinglerine, AKP’nin yaptığı saldırı ve antidemokratik uygulamalara karşı KESK Manisa Şubeler Platformu olarak, Eğitim Sen Manisa Şube binasında basın açıklaması yapıldı.
01.11.2012 günü Eğitim Örgütlenme komisyonun programı  çerçevesinde “Modernite’den post modernite’ye insan yalnızlığı konulu sunum Ruh Sağlığı ve Hastalıkları hastanesinde yapıldı. Öğlen saat 12.30 da yapılan sunum oldukça ilgi ile izlendi. .
2-3.11.2012 günü  yapılan KESK Genel Meclisi toplantısına şubemizden 2 arkadaşımız katıldı.
02.11.2012 tarihinde 4688 sayılı Sendikalar Yasısına  aykırı şekilde yapılan faaliyetlerimizi engelleyen, Sendikamız örgütlenme faaliyetlerine yönelik baskı, sindirme ve yıldırma uygulamaları, Yönetici, İdareci, Başhekim yaptığı yanlı davranışları ve muhakkik görevlendirmeleri ile ilgili hazırlanan 30 sayfalık raporumuzu Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine iletilmiş ve raporun takipçi olacağımız vurgulanmıştır.
07.11.2012 günü CEO ların atanması sonucu “CEO’larınıza hoş geldiniz demiyoruz” diyerek Kamu Hastane Birlikleri ve CEO atamalarına karşı şubeden basın açıklaması yapıldı.
09.11.2012 günü cezaevlerindeki ölüm oruçları ile ilgili, Sağlık Hakkı Meclisi olarak basın açıklaması yapıldı. Açıklama Manisa Tabip Odasında gerçekleştirildi.
09.11.2012 günü şubemizin kadın komisyonun planladığı film gösterimi yapıldı. Saat 19.00 da ki  gösterime yaklaşık 20 arkadaşımız katıldı ve “4 AY 3 HAFTA 2 GÜN” isimli film gösterimi yapıldı.
12.11.2012 günü Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununu Cumhur Başkanının imzalamasını protesto olarak şubeden basın açıklaması yapıldı.
13.11.2012 günü Kamu Hastane Birlikleri ile ilgili olarak Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde yemekhane önünde masa açılarak bildiri dağıtıldı.  Çalışanlarla süreç hakkında sohbet edildi.
14.11.2012 günü Kamu Hastane Birliklerine karşı Sağlık Hakkı Meclisi olarak basın açıklaması yapıldı. Devlet Hastanesi önünde yapılan açıklamaya yaklaşık 80 kişi katıldı.
17.11.2012 günü Şube Kadın Komisyonunca planlanan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü programı çerçevesinde kahvaltı Ufuk Kafe’ de gerçekleştirildi. Yaklaşık 80 arkadaşımızın katıldığı kahvaltı da emekçi arkadaşlardan oluşan müzik grubu ezgileri ile renk kattı ve beğeni topladı. 
19.11.2012 günü 2013 Bütçesi’nin TBMM’de görüşülmesi sürecinde emekçi den değil sermayeden yana olan bütçenin geri çekilmesi yönümde şubeden basın açıklaması yapıldı.
21.11.2012 günü “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü”  hakkında şubede açıklama yapılıp bu süreçteki eylem etkinlik programı basınla paylaşıldı.
Kasım ayı içersinde Şube Başkanımız Serpil DENİZ ŞAHİN ve Sendikamız Örgütlenme uzmanı Zeynel Abidin KAPLAN katılımı ile “ Kamu Hastaneler Birliği Yasası” hakkında Manisa yerel TV ETV canlı yayına katılmıştır.
21.11.2012 günü KESK Manisa Şubeler Platformu kadın komisyonu olarak, Eğitim Sen üyesi Burcu Cengiz’in sunduğu,   “Toplumsal cinsiyet, şiddet ve iktidar ilişkileri” konulu panel-forum gerçekleştirildi. Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleşen panel-foruma yaklaşık 100 kişi katıldı. Söz konusu etkinlik katılımcı ve ilgi çekici olarak değerlendirildi.
22.11.2012 günü Ağız ve Diş Sağlığı haftası sebebiyle Merkez ADSM ziyaretleri yapıldı ve ADSM de yaşanan sorunlar ile ilgili şubeden basın açıklaması yapıldı.
22.11.2012 günü KESK ’li kadın tutsaklara 25 Kasım Kadına yönelik şiddet karşı mücadele günü programı çerçevesince KESK şubeler platformu olarak destek kartları gönderildi.
23.11.2012 günü Kırkağaç, Soma ve Akhisar ilçeleri ziyaret edildi. Üye ve çalışanlarla görüşüldü. KHB ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.
……. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde tüm çalışanlarının KHB sürecinde yaşadığı sorunlar Şubemiz ‘Ceoları izleme komisyonu kurduğumuz’ bilgisi verilerek gezildi ve sorunlar dinlenilerek notlar alındı. Bu sorunlar ve çözüm önerileri raporlaştırılarak yeni yönetici-Başhekime sunularak çalışanların sorunları ve çözüm önerileri ve acil sorunlar görüşüldü. Nöbet paralarının ödenmemesi ve sonrasında zorunlu vardiya sistemine geçilmesi sonrasında hastanede ki aksaklıklar giderildi.
25.11.2012 günü kadına yönelik şiddette karşı basın açıklaması yapıldı. Eğitim Sen önünde toplanıp Manolya meydanına yürüyüş yapıldı ve burada basın açıklaması gerçekleştirildi.  Yaklaşık 150 kişi katıldı.
28.11.2012 günü Kamu Özel Ortaklığı ile ilgili Şube Örgütlenme Sekreterinin hazırladığı basın açıklaması yapıldı.
29.11.2012 günü Sağlık Hizmeti Tazminatı talebi ve Performansa dayalı döner sermaye uygulamasına karşı şubede basın açıklaması yapıldı.
30.11.2012 günü Salihli ilçe temsilciliğimizin yapmış olduğu yemeğe 4 kişiyle katılım sağlandı.
03.12.2012 günü Ruh Sağlığı Hastalıkları hastanesinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerimiz ile ilgili hazırladığımız rapor kamuoyuyla paylaşıldı. Hastane Başhekimiyle yaptığımız görüşme ve sorunların çözümü konusunda ki diyalog basın açıklaması yapılarak kamuoyuyla paylaşıldı.
04.12.2012 günü ALO 184 SABİM ihbar hattına açılan şikayet sonucu hayatını kaybeden Dr.Melike ERDEM’in şahsında sağlıkta yaşanan yıkıma karşı Manisa Tabip Odası ile birlikte Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yapıldı. ALO SABİM hattının kapatılması ve sağlıkta şiddete son verilmesi talebinde bulunuldu.
05.12.2012 günü Sağlık Hizmeti Tazminatı talebi ve Performansa Dayalı Döner Sermaye uygulamasına karşı Merkez Efendi Devlet Hastanesi bahçesinde imza standı açıldı ve bası açıklaması yapıldı.
04.12.2012 günü şubemizce oluşturulan CEO’ları izleme komisyonu ve bu izleme komisyonun çalışmaları ve ticaretleştirilmeye çalışılan sağlık hizmetleri ve alanda ki yansımaları hakkında şubemize ulaşan bilgiler dahilinde basın açıklaması yapıldı.
05.12.2012 günü tutuklu sağlık öğrencileri ve davaları ile ilgili Manisa Tabip Odası ile oda binasında ortak basın açıklaması yapıldı.
10.12.2012 günü KESK’ li tutsaklar ve davaları ile ilgili şubeden basın açıklaması yapıldı.
12.12.2012 günü Sağlık Hizmeti Tazminatı talebi ve Performansa Dayalı Döner Sermaye uygulamasına karşı CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi yemekhanesi önünde imza standı açıldı ve bildiri dağıtıldı.
12.12.2012 günü kurulmaya çalışılan Emniyet Sen üyelerinin KESK i ziyareti sonucu sendika oluşumlarını destekleyen bir basın açıklaması yapıldı. KESK şubeler platformu olarak şubeden açıklama gerçekleştirildi.
13.12.2012 günü Ankara’da yapılan KESK’li tutsakların davasını izlemek üzere işyeri temsilcilerimizden Arif KUŞ katılmıştır.
14.12.2012 günü serbest bırakılan KESK’li kadınlar ile ilgili olarak şubeden basın açıklaması yapıldı.
17.12.2012 günü Pınar SELEK’in yaşadığı haksızlıklar ve yapılan duruşması ile ilgili şubede basın açıklaması yapıldı.
18.12.2012 günü adıyla online sistem üzerinden hasta mahremiyetini yok eden ve hasta hakkında bilgileri teşhir eden Sağlık net. Uygulamasına karşı şubede basın açıklaması yapıldı.
19.12.2012 günü kamu kaynaklarının kötü kullanımı ve köprülerin satışı ile ilgili KESK şubeler platformu olarak şubede basın açıklaması yapıldı.
19.12.2012 günü 657 sayılı Devlet Memurları Yasasında değişiklikler ve iş güvencemizin yok edilmesine karşı Şubeden basın açıklaması yapıldı.
20.12.2012 günü bütçe görüşmelerinin TBMM’de görüşülmesi sürecinde KESK Manisa Şubeler platformu olarak şube büromuzda basın açıklaması yapıldı.
20.12.2012 günü 2013 bütçesiyle ilgili olarak BES in yapmış olduğu iş bırakma eylemine destek için, Vergi Dairesi önündeki eyleme katım sağlandı.
21.12.2012 günü Toplum Sağlığı Merkezleri ve 112’lerdeki usulsüz atamalar ile ilgili şubede basın açıklaması yapıldı.
22.12.2012 günü Demokratik Türkiye için tarihimizle hesaplaşalım çağrısıyla yapılan katliamları kınayan basın açıklaması şubeden yapıldı.
24.12.2012 günü Maraş Katliamının yıl dönümünde Maraş’a giden emekçilere yönelik yapılan saldırıya karşı KESK şubeler platformu olarak şubede basın açıklaması yapıldı.
26.12.2012 günü Manisa da ki CEO ziyaret edildi. Hastanelerde yaşana ve sendikamıza yönelik tutumlarla ilgili genel bilgiler verildi ve bu konu ile ilgili bir dosya hazırlanıp kendisine sunulacağı ifade edildi.
27.12.2012 günü Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde sorunlar ile ilgili hastane önünde basın açıklaması yapıldı. Hastanedeki fiziki ve güvenlik sorunları, hastaların koşulları vb. gibi sorunlar  ve çözüm önerilerinden oluşan, komisyonca oluşturulan rapor, basın açıklamasına katılan CHP Manisa Milletvekili Özgü ÖZEL’e sunuldu
28.12.2012 günü Roboski de yapılan katliamın yıl dönümü dolayısıyla protesto için KESK Manisa Şubeler Platformu olarak Manolya Meydanında basın açıklaması yapıldı.
28.12.2012 günü kadın komisyonunca düzenlenen film gösterimi gerçekleştirildi. Kurtuluş son durak adlı filmin gösterimi yapıldı. Yaklaşık 16 arkadaşımızın katıldığı gösterimde ayrıca yeni yıl sebebiyle hediye çekilişi yapıldı.
05.01.2013 günü Ankara da yapılan Sağlıkçılar Meclisinin toplantısına bir arkadaşımız katıldı ve Manisa da ki çalışmalarımızla ilgili bilgi verdi.
08.01.2013 günü Metin Göktepe,  Hrant Dink, Uğur Mumcu nezdinde katledilen gazetecilerle ilgili şubede basın açıklaması yapıldı.
09.01.2013 günü Şube Eğitim örgütlenme komisyonunca hazırlanan “Evrim ve Birey” konulu sunum yapıldı. Eğitim Sende yapılan sunum, Dr.Kenan KAYA tarafından gerçekleştirildi.
11.01.2013 günü Trabzon Farabi Hastanesinde işten çıkarılan taşeron işçilere destek vermek için basın açıklaması yapıldı.
14.01.2013 günü CEO ile ilgili hazırladığımız Şube Raporu basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu.
15.01.2013 günü taşeron çalışma sistemine karşı, işten çıkarılan taşeron işçilere destek ve asgari ücret zammına karşı, MEDH bahçesinde saat 12.30 da basın açıklaması yapıldı.
17.01.2013 günü şube kadın komisyonunu düzenli olarak yaptığı film gösteriminde bu ay “Demir Çeneli Melekler” filmi izlendi.
17.01.2013 günü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün yapmış olduğu “Koruyucu Aileler” ile ilgili toplantıya bir kişi katıldı.
17.01.2013 günü. Manisa Devlet Hastanesi’ de Eğitim ve Örgütlenme Komisyonunun Ocak ayı programı çerçevesinde Neden Sendika ve KHB sonrasında Örgütlenmenin ve İş yeri temsilciliğinin önemi konulu sohbet-sunum yapıldı. İş yerinde ki sorunlar konuşuldu.
18.01.2013 günü Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ziyaret edildi ve genel sorunlar hakkında görüşler aktarıldı.
20.01.2013 günü NATO ve Orta Doğuda Savaşa karşı KESK, DİSK, TMMOB, TTB olarak Manolya meydanında basın açıklaması yapıldı.
21.01.2013 günü Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi önünde taşeronlaştırma ve iş güvencesi ile ilgili basın açıklaması yapıldı.
23.01.2013 günü Kamu Hastane Birliklerinde son durum ve işyeri sorunları ile ilgili CBÜ Hafsa Sultan Hastanesinde öğlen arası sunum yapıldı. Eğitim örgütlenme komisyonun programı çerçevesinde sunum ve toplantı yapıldı.
25.01.2013 tarihinde Sendikamız Mali Sekreteri Metin KAYGISIZ tarafından 24 Ocak kararları ile ilğili basın açıklaması yapmıştır.