23 Mart 2015 Pazartesi

SAĞLIKDA ŞİDDETE HAYIR



BASINA VE KAMUOYUNA

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUZ!DDETE HAYIR

Dr. Ersin Arslan Gaziantep’ te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak katledildi. Aradan üç yıl geçmesine rağmen sağlık çalışanları her gün ülkenin dört bir yanında şiddet görmeye devam ediyor. Son iki yıl içinde genç bir sağlık emekçisi olan Dr. Melike ERDEM, sisteme isyanını kendi canıyla ödedi. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Yoğun Bakım Hemşiresi Rabia Önal öldüresiye dövüldü. Kaymakamın dövdüğü doktor, Hastane Müdürü’nün kovaladığı sağlık çalışanı, emniyet güçleri ve Başhekimlerin saldırısı, hasta ve hasta yakınlarının yerlerde tekmelediği hamile doktor…
2000’li yılların başında başlatılan “Sağlıkta Dönüşüm” fiyaskosu maalesef ki; sağlıkta yıkım, dayak, taciz ve ölüm haline dönüşmüştür.
Hastayı müşteri, sağlık emekçilerini tezgahtar olarak gören bu uygulamalara tüm kitle örgütlerinin karşı çıkmasına rağmen bu uygulama devam etmektedir.
Devam ederken de Türkiye’nin il ve ilçelerinden gün geçmiyor ki kavga, yaralanma, taciz ve ölüm haberleri gelmesin.
Tüm olumsuz şartlara rağm tek düşüncesi, en iyi sağlık hizmetini vermek olan sağlık emekçileri, bu zulmü hak etmemektedir. 
Bugüne kadar yaşananlardan ders çıkaramayan iktidar, henüz bu kaos ortamını ortadan kaldıracak değişikliklere gitmemiştir.
Dün de merkez efendi devlet hastanesi çocuk acil de ve 2. Basamak yoğun bakımında meydana gelen şiddet olayları çalışanları tedirgin etmiş ve iş yapamaz hale gelmişlerdir. Son bir ayda 4 defa meydana gelen şiddet olayı artık güvenceli ve bir yerde çalışmadığımızı düşünür hale geldik.ki öyle de. Güvenlik noktasında yaşanan sıkıntılar, sağlıkçıların alamadığı maaşı sürekli yüzde 50 zam gibi asparagas ve yalan haberlerle hasta yakınlarını bize karşı kışkırtmaya devama etmektedir..
ARTIK YETER DİYORUZ…

-       BİZ SAĞLIK ÇALIŞANLARI BU ŞİDDETİN SONA ERMESİNİ İSTİYORUZ.
AYRICA;
1-Sağlık politikaları planlanırken, başta sağlık emekçileri olmak üzere sendikalar, TTB, Diş Hekimleri vb. kitle örgütlerinin görüşleri mutlaka alınmalıdır.
2- “Performans, Mobbing” denen çağ dışı uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir.
3- Şiddet ortamına zemin hazırlayan tüm olumsuzluklara karşı yasal önlemler alınmalıdır.
4- Hükümet, siyasetçiler ve yöneticiler “Sağlık Çalışanlarını” itibarsızlaştıran, küçük düşüren, hedef gösteren kışkırtıcı üslubu ve açıklamalarından vazgeçmelidir. 
5- Kadrolaşma yerine liyakat esas alınmalıdır.

GÜVENCELİ İŞ GÜVENCELİ GELECEK İSTİYORUZ.
SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN..

SES MANİSA ŞUBE                                                           KURUMLAR ADINA BASIN AÇIKLAMASINI                                                                                  
TÜRK SAĞLIK-SEN                                                                               MANİSA ŞUBE EŞ BAŞKANI TANER DEMİR
SAĞLIK –SEN
MANİSA TABİB ODASI


Hiç yorum yok: