15 Nisan 2011 Cuma

19-20 Nisan Grevi, Manisa Programı...


Değerli Üye ve temsilcilerimiz,

19-20 Nisan da tüm ülkede olduğu gibi Manisa'da da coşkulu bir gerv gerçekleştireceğiz.
Manisa'da Grevin örgütleyicileri Sendikamız SES ve Manisa Tabip Odası olacaktır.
Grevin başarılı olması için üyelerimizin 19 Nisan Salı sabahı erken saatte işyerinde olarak imza atılan ve kart basılan bölümün önünde grev önlüklerini giyerek beklemeleri, imza atmamaları, kart basmamaları önemlidir.

İmza atmadan imza atma bölümü önünde beklenilerek diğer çalışanlar greve katılmaya davet edilecektir.
Yapılan Planlamaya göre merkezde beş noktada (CBÜ yeni ve eski binalar, devlet hastanesi, ruh sağlığı hastenesi, merkezefendi devlet hastanesi) grev etkinliği yapılacaktır.
Bunun dışındaki işyerlerinde bulunan arkadaşlarımız (Çocuk Hastanesi, ADSM, Doğum Evi, TSM, ASM ve İl Sağlık Müdürlükleri) yakın ve belirlenen noktalarda toplanacaklardır.

Buna göre;
1. Çocuk Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü, ADSM ve ASM çalışanları, Merkez Efendi Devlet Hastanesi önüne
2. Doğum Evi, İl Sağlık Müdürlüğü Ek Bina ve TSM çalışanları, Manisa Devlet Hastanesi önüne

Bu işyerlerindeki arkadaşlar greve katabildikleri kadar arkadaşı katarak belirlenen işyerleri önüne geleceklerdir.

Grev etkinliklerinin yapılacağı beş noktada ise aşağıdaki programa göre hareket edilecektir.

İlk aşamada çalışanlar ilişkin çalışma;

Görevli arkadaşlar sabah erken saatte grev önlüklerini giyerek imza atılan ve çalışanların giriş yaptığı bölüm önünde bulunarak mümkün olduğunca kalabalık bir şekilde greve katılmakta tereddüt eden çalışanları greve katılmaya çağıracaklardır.

Bu sırada önceden yazdırılan "Bu İşyerinde Grev Vardır." pankartı açılacaktır. Burada görevli arkadaşların yanında bulunarak destek vermeniz oldukça önemlidir.

İmza atma bölümünde bu işlem bitirildikten sonra toplu halde poliklinik önlerinde varsa bekleyen hastalar ve hasta yakınlarına bildiri dağıtılarak greve destek vermeleri istenecektir.

Saat 10.00 dan itibaren hastane önünde grev gerekçelerimizi anlatan bildiriler okunarak 11.00 a kadar hastane bahçesinde etkinlikler devam ettirilecektir.

11.00 dan sonra grev açıklamasının yapılacağı Manolya meydanına yürünerek burada saat 13.00 da ortak basın açıkalması yapılacaktır.

Açıklamanın ardından işyerlerine dönülmeyecektir.

İlçelerde Akhisar ve Salihli başta olmak üzere kendi özneline uygun programlar Tabip odası temsilcileri ile planlanmaktadır. Diğer ilçelerde alan eylemleri yapılamasada bir kaç kişi ile dahi olsa greve katılım sağlanmalı, imza atılmamalı, kart basılmamalı, işyeri önlerinde grev hasta ve hasta yakınların anlatılmalıdır. "Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir."

20 Nisan günü grev devam ettiğinde aynı disiplin içerisinde imza atma bölümlerinde beklenecek ve hastane bahçesinde eylem etkinlik sürdürülecektir.

20 Nisan Çarşamba günü grevin talepleri ve devam ettiğini anlatan basın açıklaması yapılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü önüne gelinecek ve burada basın açıkalması yapılacaktır.

Tüm üye ve aktivisitlerimizizn Grevin başarısı için gereken hassasiyet ve özeni göstereceğine olan inancımızla hepinizi saygıyla selamlıyoruz.

SES Manisa Şubesi
Yönetim Kurulu

Hiç yorum yok: