12 Şubat 2009 Perşembe

KASIM 2008-ŞUBAT 2009 ARASI FAALİYET RAPORU

03 KASIM 2008 - 15 ŞUBAT 2009 TARİHLERİ ARASI ŞUBE FAALİYET RAPORU





Yönetim kurulumuz çalışma dönemi içerisinde düzenli olarak haftalık toplantılar yapmış ve süreci mümkün olduğu kadar iyi planlamaya ve yönetmeye çalışmıştır.

Dönem içerisinde üyelerimiz tarafından şubemize ulaştırılan veya ilçe ve iş yeri ziyaretleri sırasında tespit edilen sorunlara anında müdahil olunmuş ve çözülmesi konusunda çalışma yapılmıştır.

Şubemizin KESK şubeler platformunda temsili için gerekli çalışmalar yapılmış ve konfederasyonumuzdan gelen eylem etkinlik programları KESK'e bağlı diğer şubelerle birlikte olunarak gerçekleştirilmiştir. Söz konusu etkinliklerde şubemiz aktif rol üstlenmiştir.

Sağlık hakkı mücadelesini birlikte yürüttüğümüz SAHHAD Sağlık Hakkı ve Hasta Hakları Derneği öncülüğünde kurulan Herkese Sağlık Güvenli gelecek Platformuna aktif katkı sunulmuş ve platformun yürütmesinde görev alınmıştır.

Planlanan tüm işler, eylem ve etkinlikler şube yönetim kurulunca dayanışma içerisinde olunarak ortaklaşa yapıldığından faaliyet raporunda sekreterlik ayrımı yapılmayacaktır.

Tüm eylem etkinlikler tarih sırasına göre aşağıdaki gibidir.

Bilgilerinize sunar çalışmalarınızda başarılar dileriz.







YÖNETİM KURULU



























































- 5 Kasım 2008 Çarşamba günü Akhisar ilçesine gidilip iş yerleri dolaşıldı. Üye çalışanlarla yüz yüze görüşüldü ve SSGSS ve kamu hastane birlikleri ile ilgili bildiri dağıtıldı.

- 7 Kasım 2008 günü Etv de yayınlanan ve Aile Hekimliği uygulamasını konu alan “Mercek Altı” programına şube başkanımız katıldı.

- 15 Kasım 2008 günü KESK şubeler platformu ile birlikte manolya meydanında, 29 kasımda Ankara'da yapılacak "İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi "mitingine çağrı için basın açıklaması yapıldı.

- 17-20 Kasım tarihleri arasında merkezde bulunan tüm iş yerleri gezilerek 29 Kasım Mitingine ve 21 Kasım günü yapılacak “Dostluk ve Dayanışma Yemeği”ne çağrıda bulunuldu.

- 21 Kasım 2008 günü 120 kişinin katıldığı “Dostluk ve Dayanışma Yemeği”yapıldı. Yemekte yönetim kurulunda iken emekli olan Gülsüm DEMİR ve İzzet BAYAM'a ayrıca Şube yönetim Kurulu Üyeliği ve Şube Başkanlığı yapmış Birol AŞIK, Edibe AŞIK'a plaket verilerek teşekkür edilmiştir.

- 25 kasım 2008 günü “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” nedeniyle aynı gün saat 12.00 de KESK Şubeler Platformu, Tabip Odası , Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Diş Hekimleri Odası ile birlikte basın açıklaması yapıldı. Akşamında da slayt gösterisi ve Avukat Tulin TURBİL’le söyleşi yapıldı.

- 29 Kasımda Ankara’da yapılan "İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi " mitingine şube olarak bir otobüs tutularak 35 kişi ile katılım sağlanmıştır.

- 02 Aralık 2008 tarihinde E tv de yayınlanan “Platform” adlı programa şube başkanımız katılmıştır. Programda “Sağlıkta dönüşüm programı” ile ilgili sendikamızın görüşleri aktarılmıştır.

- 2008 yılı Aralık ayı başında Ağız Diş Sağlığı Merkezinde yaşanan sorunlarla ilgili üye ve çalışanlarla ve yöneticilerle bir dizi görüşme yapıldı. Özellikle diş teknisyenlerinin sorunlarıyla ilgili dilekçeler toplandı. İl Sağlık Müdürü ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi ve Başhekim Yardımcısında çağrıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda merkezle ilgili sorunlar görüşüldü ve sendikamızın önerileri iletildi. İl Sağlık Müdürlüğünde yapılan görüşmeler sonucunda özellikle diş teknisyenlerinin çalışma şartlarında kısmi iyileştirmeler sağlandığı görüldü.

- 16 Aralık 2008 günü E tv de yayınlanan “Platform” adlı programa şube başkanımız katılmıştır. Programda “Sağlıkta dönüşüm programı” ile ilgili sendikamızın görüşleri aktarılmıştır.

- 16 Aralık 2008 günü Merkez Efendi Devlet Hastanesinde yaşanan iş yeri temsilciliği sorunu ve üyelerin aktifleştirilmesi amaçlı toplantı yapıldı. Toplantıda alınan karar gereği her Salı günü bu işyerinin ziyareti ve küçük birim toplantıları programlandı. Toplantılar planlandığı şekilde sürdürülmektedir.

- Celal Bayar Üniversitesi Hastanesinde yaşanan 9 saatlik mesai dayatması sonucunda sendikamız 17 Aralık 2008 de CBÜ hastanesi ziyaret edilip üyelerle ve başhekimlikle görüşüldü. Ertesi gün mesai saati uygulaması 9 saate çıkarılınca bildiri dağıtıldı. Aynı gün ve ertesi gün akşam 1 saat başhekimlik önünde toplanma eylemi yapıldı. Yapılan eylemler sonucu 23 Aralık 2008 günü başhekimlik uygulamadan vazgeçtiğini açıkladı.

- 19 Aralık 2008 günü Akhisar Temsilciliğimizin düzenlediği, katılımın ve coşkunun yoğun olduğu yemeğe yönetim kurulu düzeyinde katılım sağlandı.

- SAHHAD Sağlık Hakkı ve Hasta Hakları derneğinin öncülüğünde yapılan iki aylık çalışma sonucunda HSGG Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu oluşturuldu. Platformun yütütmesinde SAHHAD, Manisa Tabip Odası ve sendikamız katıldı.

- 25 Aralık 2008 günü Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformunu olarak SSGSS yasası, sağlığın özelleştirilmesi ve krizi konu alan basın açıklaması Manolya Meydanında yapıldı.

- 27 Aralık 2008 günü “2009 Bütçesi”ne dönük meşaleli yürüyüş ve basın açıklaması KESK şubeler Platformu olarak yapıldı.

- 28 Aralık 2008 tarihinde Sağlık Senin yerek basına yansıyan “Vekil Ebelere Döner Sermaye Müjdesi” başlıklı açıklamasına cevaben basın açıklaması düzenlerek SES’in verdiği mücadele ve davalar hatırlatıldı ve ilgili sendikanın tavrı teşhir edildi.

- 31 Aralık 2008 günü İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıyı kınayan basın açıklaması KESK Şubeler Platformu ile birlikte Manolya Meydanında yapıldı.

- 9 Ocak 2009 da İsrail Saldırısına karşı GENÇ SEN in yapmış olduğu basın açıklamasına katılım sağlandı. Aynı gün akşam KESK Şubeler Platformu olarak saldırılara ve ABD emperyalizmine karşı basın açıklaması yapıldı.

- Merkezi olarak planlanan “Sağlığın özelleştirilmesi, Kamu Hastane Birlikleri Pilot Yasası ve İş Güvencesiz çalışma”ya karşı imza kampanyası işyerlerine ulaştırıldı. İmzalar toplanıp genel merkeze ulaştırıldı.

- 14 Ocak 2009 günü Kula ve Selendi ilçeleri ziyaret edildi. İşyerleri ziyaret edilerek üye çalışanlarla görüşüldü. Aynı gün akşam Kula ilçesinde ve Salihli ilçesinde toplantılar yapıldı.

- 16 Ocak 2009 günü Ruh Sağlığı Hastanesi ziyaret edildi. Toplu halde Sendikalardan istifa etmek isteyen 4B liler konusunda üyelerimizle görüşme yapıldı.

- 21 Ocak 2009 günü yemeklerin ücretlendirilmesi ve danıştayın verdiği karara tepki olarak Ruh Sağlığı Hastanesi önünde “Paralı Yemek Ruh Sağlığımızı Bozdu.” Temalı basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Devlet Hastanesi, Doğumevi Hastanesi işyeri temsilcilikleri de destek verdi.

- 22 Ocak 2009 günü Merkez Efendi Devlet Hastanesi önünde toplanarak İl Sağlık Mdürülüğüne yüründü. “Unakıtan elini soframızdan çek. Paralı yemek istemiyoruz. Sağlık Haktır Satılamaz.” Sloganları atılarak yapılan yürüyüş sonunda İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına CBÜ Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Sağlık Müdürülüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi işyeri temsilcilikleri katılım sağlamışlardır.

- 23 Ocak 2009 günü Turgutlu ilçesi ziyaret edildi. Özellikle Toplum Sağlığı merkezi çalışanlarının “Döner sernaye adaletsizliği” ile ilgili sorunları dinlendi. Diğer işyerleri ziyeret edildi ve üyelerle görüşüldü.

- “Yönetim Kurulu üyelerle buluşuyor.” Kampanyası çerçevesinde bastırılan anahtarlıklar her üye ile görüşülerek verilmesi şeklinde planlanarak dağıtılmaya başlandı.

- 23 0cak 2008 günü Eğitim Sen kuruluşu nedeniyle yapılan kokteyle katılım sağlandı.

- 24 Ocak 2009 günü “Bir Türk, Bir Kürt , Bir Ermeni üçüde Türkiyeli,” temalı Uğur MUMCU, Necati AYDIN ve Hrant DİNK anıldı. Anma KESK Şubeler Platformu ile birlikte Öğretmenevi Konferans salonunda oldukça yoğun katılımla gerçekleştirildi.

- 26 Ocak 2008 günü itibariyle Aile hekimliği çalışanlarının maaşlarında yaşanan gecikmeler nedeniyle imza kampanyası başlatıldı. İmzalar halen toplanmakta ve 1 Mart 2008 tarihinden sonra basın açıklaması ile İl Sağlık Mdürülüğüne teslim edilerek maaşlarda yaşanan gecikmelerin yaşanmaması istenecektir.

- 28 Ocak 2009 günü Manisa Tabip Odası ziyaret edilerek “Herkese Eşit, Ücretsiz, Ulaşılabilir Sağlık” mücadelemizde birlikte hareket etme isteğimiz iletilmiş ve hekimlerin sendikamıza üye olmaları çağrımız yinelenmiştir. Manisa Tabip Odası ziyaretimizden memnun olduğunu ifade etmiş ve birlikte mücadele konusunda bizimle hem fikir olduklarını söylemişlerdir.

- 29 Ocak 2008 tarihinden itibaren Selendi Devlet Hastanesi Başhekimi Nebile Üstüngel’in üyelerimize dönük baskı sindirme girişimlerine müdahil olunmuş. Temsilcilikle uyumlu bir şekilde çeşitli girişimlerde bulunulmuştur. Konu ilk olarak SES Genel merkezine aktarılmış ve girişim başlatılması talep edilmiştir. Daha sonra hastanede yaşananlarla ilgili rapor ve başhekimin dava dosyaları ile bir rapor hazırlanmış ve SES Genel Merkezine, İl Sağlık Müdürlüğüne ve Selendi kaymakamlığına iletilmiştir. İl Sağlık Mdürü ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı ile görüşülerek Başhekimin, başhekimlik vasfını taşımadığı ve kanunları hiçe sayan, sendikamıza dönük hasımane tutumu nedeniyle görevden alınması talep edilmiştir.

- 30 Ocak 2009 da merkezdeki tüm aile hekimlikleri gezilerek üyelerle ve çalışanlarla görüşüldü, dilekçeler toplanmaya başlandı .

- Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarının dönersermaye miktarlarının diğer işyerlerine göre (İl Müdürlükleri ve Hastaneler) düşük olması nedeniyle çalışanlarda rahatsızlık gözlendi. Şubemiz bu konuyla ilgili bir dizi eylem etkinlik planlayarak hayata geçirmeye çalışıyor.

- Buna göre: 1. Sendikamız tarafından hazırlanan ve talepleri içeren yaka kokartları 09-13 Şubat tarihleri arasında beş gün boyunca Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından takılacak. Bu şekilde ilk adım olarak çalışanların konuya duyarlılığı üst seviyeye çıkarılacaktır.
2. Sendika yönetim kurulu İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret ederek taleplerimiz iletilecek ve konunun Sağlık Bakanlığı gündemine taşınması talep edilecektir
3. Yine sendikamız tarafından hazırlanan talepler ve çözüm önerilerini içeren basın açıklaması 18 Şubat Çarşamba günü saat 12.30 da Merkez 1 Nolu Toplum Sağlığı Merkezi önünde okunarak taleplerimizin kamuoyu ile paylaşılması sağlanacaktır. Aynı gün ve saatte diğer ilçe toplum sağlığı merkezlerinde aynı basın açıklaması metni bir çalışan tarafından okunarak çalışanlarla paylaşılacaktır. Bu şekilde hem talepler kamuoyu ile paylaşılmış olacak hemde tüm toplum sağlığı merkezlerinde taleplerin bütünlüklü olarak ifade edilmesi sağlanacaktır.
4. 28 Şubat - 1 Mart 2009 tarihinde Ankara’da toplanacak olan SES Merkez Temsilciler Kuruluna Şubemiz yönetim kurulu tarafından konu götürülecek, gündemleştirilerek sunulacak ve Aile hekimliğine geçilen 30 ilin Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarının bu konuda ortak hareket etmesi sağlanmaya çalışılacaktır.

- Celal Bayar Üniversitesi Hastanesinde asistanların döner sermayelerinin düşük olması nedeniyle yaşanan hareketlilik ve toplantılara katılım sağlandı. En son Tabip Odası ve SES olarak ……. Tarihinde hastane kantininde toplantı yapılarak asistanlarla görüşüldü. Asistanlara sorunun çözümünün örgütlenmekten geçtiği ve sendikamızın kapılarının kendilerine açık olduğu bildirildi. Çalışmalar takip edilmekte ve şube olarak konunun üzerinde durulmaktadır.

- 2 Şubat 2009 günü CBÜ hastanesinde hemsire üyemizin yer değişikliği ile ilgili başhemşirelikle görüşme yapıldı.

- Bu dönmede yine merkezi olarak planlanan işgüvenceli çalışma , 4B lilerle ilgili imzalar toplanmaya devam etmiştir.

- Yukarda ayrıntılı olarak yazılan TSM eylem programı çerçevesinde sendikamızca bastırılan kokartlar Merkez 1 ve 2, Salihli, Kula, Selendi, Saruhanlı, Akhisar, Soma, Turgutlu Toplum Sağlığı Merkezlerinde dağıtıldı. Kokaratlar 09-13 Şubat tarihleri arasında çalışanlarca sahiplanilerek takıldı.

- 10 Şubat 2008 günü kokart takma eylemimiz Turgutlu temsilciliğimiz tarafından yapılan açıklamayla kamuoyuna duyurulmuştur. Turgutlu ilçesi bu eylemin başlatıcısı olarak eyleme yoğun şekilde katılım sağlamıştır.

- 11 Şubat 2009 günü Akhisar temsilciliğimizde kokart eylemini basın açıklaması ile duyurarak eylemi güçlendirmiştir.

- 11 Şubat 2009 günü ilmizde uygulamaya geçen Aile Hekimliğinin bir yıllık değerlendirme raporu hazırlanarak basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulmuştur.

- 2 Şubat 2009 günü Merkez Kanser Araştırma ve Teşhiz biriminde çalışan üyelerimizin Merkez Efendi devlet Hastanesinde dönüşümlü olarak kan bankasında görevlendirilmeleri ve servis nöbetine yazılmaları konularında İl Sağlık Müdürü, Personel Şube Müdürü, KETEM Şube Müdürü, Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi vb yetkililerle görüşülerek üyelerimizin istekleri iletilmiş. Görüşmeler sonucunda görevlendirme geri çekilmiştir. Konuyla ilgili üyelerle görüşülerek soruna çözüm bulunmaya çalışılmaktadır.1

- 18 Şubat 2009 günü Merkez 1 Nolu Toplum Sağlığı Merkezi önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapılması çalışmaları sürmektedir.

- Tüm bu çalışmalar sürereken pano bültenleri ve sendika nedir isimli kitapçık çıkarma çalışamaları, üyelerle ilgili yazışmalar zamanında takip edilmeye çalışılmıştır.

- Mali raporlar düzenli olarak çıkarılmakta ve genel merkeze gönderilmektedir.

- Şube işleyişi ile ilgili bürokratik işlerde takip edilmektedir.

- Şube Eğitim Komisyonu peryodik olmamakla birlikte toplanıp kamu hastane birlikleri , SSGSS ve tamgün yasası konusunda araştırma ve tartışmalar yapıldı. İşyeri gezileri planlandı ancak gerçekleştirilemedi.

-



Bahse konu faaliyet raporunun yoğunluğundanda anlaşılacağı üzere Yönetim Kurulu çalışmalarında desteğe ihtiyaç duymaktadır. Üyelerimizin her türlü katkısı bu anlamda çok değerli olacaktır.

Teşekkür ederiz.



YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok: