24 Şubat 2009 Salı

ŞUBE TEMSİLCİLER KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

6. DÖNEM 3. ŞUBE TEMSİLCİLER KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ:



Şube Temsilciler Kurulumuz 18 Şubat 2009 günü Akhisar'da toplanmıştır. Toplantıya (Yönetim Kurulumuzdan 6(altı)) 32 kişi katılmıştır. Kurula Turgutlu ilçesi mazeretli, Alaşehir ve Sarıgöl ilçeleri mazeretsiz olarak katılmamışlardır.



Şube tarafından belirlenen gündeme uygun olarak açılış ve sendikal mücadelede yaşamını yitiren arkadaşlarımız anısına saygı duruşu yapılarak toplantıya başlanmıştır.



Kurulumuz Geçmiş sürecin değerlendirilmesi ve önümüzdeki dönemim proglanması ana gündem maddeleri etrafında yapılan değerlendirmelerle şekillenmiştir.



Geçmiş sürecin değerlendirilmesi gündem maddesini; a)Aile Hekimliği uygulaması ve çalışanların karşılaştıkları sorunlar b)Parasız yemek hakkı mücadelesi ve eylemlerin değerlendirilmesi c)Yerel seçim sürecinde yaşananlar, alt başlıklarında ayrı ayrı ele almış ve değerlendirmeler de bulunmuştur.



Buna göre;

a) Aile hekimliği uygulamasının başlamasından bu yana geçen bir yılda geçici görevlendirmelerin ve döner sermaye oranlarındaki düşüklüğün çalışanlar açısından ciddi sıkıntı yarattığı ifade edilmiş. Bu konuda kurulumuz, Şube Yönetim Kuruluna, geçici görevlendirmelerde öne çıkan haksızlıkların tespiti için kapsamlı bir çalışma yürütmek ve önümüzdeki iki ay içerisinde, çözüm önerilerini de içeren bir raporu üye çalışanlarla paylaşmak konusunda görev vermiştir.

Döner sermaye dağıtımında yaşanan adaletsizlikler konulu, Şube Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan kapsamlı eylem etkinlik programı olumlu bulunmuş ve yürütülen eylem ve etkinliklerin diğer illerle birleştirilmesi ve bütünlüklü bir çalışmayı önüne koyması açısından Merkez Temsilciler Kuruluna sunulmasını kararlaştırmıştır.

b)Parasız yemek hakkı mücadelesi ve eylemlerin değerlendirilmesi yapılmış; eylemlere katılım ve çalışanların kararlılığının kazanımda tek gerekçe olduğu ifade edilmiştir. Neredeyse hiç eylem yapmadığı halde bu kazanımın üstüne oturmaya çalışan güdümlü sendikanın iş yerlerinde teşhir edilmesi önemli bulunmuştur. SES Genel Merkezinin bu konuda hazırladığı “Siz Kazandınız” afişi olumlu eleştiriler almış ve beğenilmiştir.

c)Yerel seçim sürecinde yaşananlar şube yönetim kurulunca aktarılmış ve sendikal yönelimimizin “Emekten, Barıştan, Demokrasiden ve sosyal belediyecilik anlayışından yana” adayların desteklenmesi yönünde olduğu ifade edilmiştir.



Önümüzdeki sürecin planlanması konusu da

a) Merkez Temsilciler Kurulu ve Merkez Yönetim Kuruluna yönelik öneriler.
b. Şube çalışmaları ve yetki süreci ile ilgili çalışmalar
c. Eğitim programı (Yatılı eğitim programı)
d. “Sendika nedir? Neden sendika? “Kitapçığı ile ilgili değerlendirme ve planlama alt başlıklarında ayrı ayrı ele almış ve değerlendirmeler de bulunulmuştur.



Gündemin önümüzdeki sürecin planlanması maddesi;

a) Merkez Temsilciler Kurulu ve Merkez Yönetim Kuruluna yönelik öneriler alt başlığında genel merkezin şubenin başlattığı çalışmalarda daha ön açıcı bir tutum içerisinde olması gerektiği ifade edilmiştir. Daha önceki MTK larda tartışıldığı ifade edilen hukuki yardımlarda yaşanan sorunlar ve iletişim araçlarının etkin kullanımı konusunda kayda değer bir gelişme olmadığı üzerinde durulmuştur. Şubemizin başlattığı “Döner sermayede adalet istiyoruz. Eşit işe eşit ücret.” Eylemlerininin MTK da ifade edilmesi ve 1. Basamak sağlık kuruluşlarında çalışanlara dönük döner sermaye mevzuatında gerekli düzenleme yapılması talebimizin merkezileştirilmesi önerilmiştir. Merkezi yayınların gerek baskı kalitesi gerekde içeriği açısından daha özenli hazırlanması gerektiği söylenmiştir. Şubemizde yaşanan sorunların genel merkez tarafından yeterince sahiplenilmediği şube yöneticilerinin çoğunlukla yalnız bırakıldığı ve bunun şube yöneticilerinin çalışma şevkini kırdığı yönetim kurulu tarafından ifade edilmiş ve kurulumuz bu konununda MTK’ya taşınması gerektiğini ifade etmiştir.

b) Önmüzdeki Mart, Nisan aylarının örgütlenme açısından önemi vurgulanmış ve tüm üyelerin sürece aktif katılımının önemi üzerinde durulmuştur. Sendikamızın yetkili sendika olma iddiasını koruması gerektiği ve eldeki potansiyelin uygun araçlarla verimli olarak değerlendirilmesi gerektiği ve bu süreçte şube yönetim kurulunun ilçe ve işyeri gezilerine önem vermesi gerektiği ifade edilmiştir.

c) Genel Merkez ve şube tarafından planlan yatılı eğitim programı hakkında üyelere bilgi verilmiş ve program anlatılmıştır.

d) Şubemiz tarafından bastırılandan “Sendika nedir? Neden sendika? “kitapçığı katılımcılara dağıtılmış ve kitapçık hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Şube Yönetim Kurulu kitapçığın okunması, okutulması ve tartıştırılması konularında üyelere büyük görevler düştüğü vurgusu yapılmıştır.

Hiç yorum yok: