11 Şubat 2009 Çarşamba

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ ÇALIŞANLARI DÖNER SERMAYE ADALETSİZLİĞİNE HAYIR DİYOR.

Sendikamızın öncülüğünde Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarının döner sermaye oranlarında yaşanan adaletsizlik beş günlük kokart takma eylemi ile başladı. Tüm Toplum Sağlığı Merkezlerinde çalışanların katıldığı eylemler. 18 Şubat Çarşamba günü saat 12.30 da Merkez 1 nolu Toplum Sağlığı Merkezi önünde yapılacak basın açıklaması ile devam edecek. Tüm çalışanları açıklamamıza destek vermeye çağırıyoruz.

(Akhisar TSM)(http://www.akhisarhaber.com/news_detail.php?id=4353)
Toplum Sağlığı Çalışanları yakalarına Kokart taktı
11 Şubat 2009 / 16:14
Toplum Sağlığı Merkezlerinde çalışan personelin Döner sermaye oranlarındaki düşüklüğü ile ilgili açıklamayı Akhisar Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Memuru SES Akhisar İş Yeri Temsilcisi Özden İnalöz okudu.
Toplum Sağlığı Çalışanları yakalarına Kokart taktı
Akhisar: (Kenan MOLLA)

Toplum Sağlığı Merkezlerinde çalışan personelin Döner sermaye oranlarındaki düşüklüğü ile ilgili açıklamayı Akhisar Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Memuru SES Akhisar İş Yeri Temsilcisi Özden İnalöz okudu.



Akhisar Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Memuru, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Akhisar İş Yeri Temsilcisi Özden İnalöz;” Toplum Sağlığı Merkezlerinde çalışan personellerin Döner Sermaye oranlarındaki düşüklük nedeni ile;diğer işyerlerindeki (Hastane ve İl Müdürlükleri) sağlık personellerine göre çok düşük ve yetersizdir.Bu durum da çalışanların azmini kırıcı bir etki yaratmaktadır. İşte bu yüzden Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası SES'nın hazırlamış olduğu eylem planının ilki olan kokart eylemi yoğun katılımlı şekilde Akhisar Toplum Sağlığı Merkezinde yapılmıştır” dedi.








BİR AÇIKLMADA SES SALİHLİ TEMSİLCİLİĞİNDEN GELDİ.


SES Salihli temsilcilik adına açıklamayı Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Hıdır UÇAK yaptı. Açıklamada "Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası SES 'in hazırlamış olduğu: Toplum Sağlığı Merkezinde çalışan sağlık personelinin döner sermaye oranlarındaki adaletsiz ve haksız uygulamalara karşı ,Salihli SES Temsilciliği Toplum sağlığı çalışanları 9 ŞUBAT ile 13 ŞUBAT tarihleri arasında bu adaletsiz uygulamayı protesto etmek için hafta boyunca "KOKART" takma eylemi gerçekleştirdi.
Bu eylemin devamlılığını sağlamak amacıyla 13 Şubat hafta sonu Cuma günü Salihli Temsilciliği Ses üyeleri yeniden bir araya gelerek , nasılki hastane çalışanlarının yemek ücretleri hakkında imza kampanyası başlatıp, büyük direnç göstererek yemek hakkını geri aldık, bu konuda da özverili çalışarak , Toplum sağlığı çalışanlarının döner sermaye adaletsizliği için “Kokart” takarak eylemlerine devam edeceklerini belirttiler. "

Hiç yorum yok: