13 Eylül 2013 Cuma

SAVAŞA HAYIR BARIŞ HEMEN ŞİMDİ.


GEZİ RUHU İLE ŞİMDİ SAVAŞA KARŞI BARIŞ DEMENİN ZAMANIDIR

1 Eylül, Alman faşizminin Polonya‘yı işgal etmesi ile başlayan, ardında milyonlarca ölü, milyonlarca yaralı, acı ve gözyaşı bırakan insanlık tarihinin en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşlarından biri olan İkinci Büyük Emperyalist Paylaşım Savaşı‘nın başladığı gündür.

Bu en acımasız, en kanlı, en kirli savaşa inat dünyada milyonlarca insan 1 Eylül’ü Barış günü olarak kutluyor, alanlara iniyor.

Bizler Manisa Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri de orta doğuda ve dünyada sürmekte olan kirli savaşlara, emperyalist işgallere, halkların birbirine kırdırılmasına inat Barış demeye devam etmeliyiz diyoruz.                                               İşte bu nedenle 1 Eylül Dünya Barış gününde alanlara çıkarak, sesimizi yükseltelim diyoruz.

Paylaşım savaşlarının kirli tarihi bugün de ne yazık ki aynı vahşeti ile devam etmektedir. ABD emperyalizminin başını çektiği dünyanın egemenleri, enerji kaynaklarına ve yollarına hakim olma hırslarını ve saldırganlıklarını, "özgürlük ve demokrasi" sözcüklerinin ardına gizleyerek, Ortadoğu‘yu kan gölüne çevirmeye devam etmektedirler.

Bugün Suriye’de Esad rejiminin diktatörlüğünü bahane ederek eli kanlı çeteler marifetiyle masum insanlar katlediliyor. Rojava bu katliamların en yeni ve acı tanıklarından.

Irak’ta kimyasal silah iddiasıyla başlatılan işgal arkasında milyonlarca ölü ve istikrarsız bir ülke bıraktı.  Bu bir çıkmazdı. Irak halkına ve dünya kamuoyuna; ya Saddam, ya işgal dayatması ile” kırk katır mı kırk satır mıdendi ve sonuç ortadadır.

Aynı kirli senaryo ile saldırgan emperyalist blok, Ortadoğu’yu (Suriye, Mısır, Libya vb.) tam bir savaş ve şiddet sarmalının içine itiyor.

Ne acıdır ki ülkemiz Kürt sorununda demokratik çözüm ve barış denilerek ortaya konulan iyimserlikten çıkmakta ve hızla aynı oyunun bir parçası, taşeronu olmaya doğru yol almaktadır.

Buradan Manisa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak her türlü kirli savaş senaryosuna karşı olduğumuzu, savaşa karşı barışı, emperyalist saldırganlığa karşı halkların kardeşliğinden yana olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Bizler ülkemizin içerde ve dışarıda barıştan yana tavır almasını, Kürt sorununda barışçıl çözümün bir an önce tesisi edilmesi için samimi adımların atılmasını bekliyor ve istiyoruz.

Bu vesile ile gezi parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesi ile haklarında soruşturma açılan 197 arkadaşımızın arkasında olduğumuzu ve ortada işlenmiş bir suç görmediğimizi ilan etmek istiyoruz. Bu soruşturmaları açanların yasalara göre suç işlediğini ifade ediyoruz.

Artık bunu iyi bilin ki; Bu daha başlangıç, mücadeleye devam.

REMZİ ŞİRİN

MANİSA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU ADINA

 

Hiç yorum yok: