28 Mart 2014 Cuma

ARTIK YETER...!



                                          ARTIK YETER!
İstanbul’da polisin hedef gözeterek gaz kapsülü ile başından vurduğu,269 gün komada direnip yaşama veda eden Berkin Elvan’ın daha yasını tutmamışken, 10 yaşında başka bir çocuk Diyarbakır’da yaşam savaşı veriyor. 25 Mart 2014 Günü Diyarbakır-Silvan’da yapılan seçim mitingi sonrasında çıkan olaylarda Mehmet EZER adında 10 yaşında bir çocuk polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Polis bir kez daha destan yazmış oldu.
ARTIK YETER….!
Buğun burada ‘Bırakın çocuklar Oynasın’ demek için toplandık.10 yaşında bir çocuk,buğun bu oyun parkında oynaması gereken bir çocuğun hastanede yaşam mücadelesi veriyor olmasından utanın…AR EDİN BİRAZ…Berkin’i seçim meydanlarında oy malzemesi yapanlar,Mehmet EZER’ in bu  durumu da yine sizin sayenizde oldu.
ARTIK YETER…! Polis devletinin ve şiddetinin mağdurları sadece bu iki çocuğumuz değildi elbette. Sadece AKP’nin iktidar olduğu dönemde devlet şiddeti ile yüzlerce kişi hayatını kaybetti.2009 yılı Nisan’ında yani çocuk bayramında Van’ın Kurubaş köyünde polis panzerinin önüne geçip zafer işareti yaptığı için polis panzerince ezilen çocuğu aynı yıl Cizre’de evlerinin balkonunda annesinin kucağında 18 aylıkken gaz kapsülüne maruz kalarak hayatını kayıp eden bebeği havan topu ile bedeni parçalanan Ceylan ÖNKOL’U 12 yaşında bedenine 13 kurşun  saplanan Uğur KAYMAZ’ı ve diğer onlarca çocuğumuz….
Haziran direncinde polis şiddeti ile hayatını kayıp eden evlatlarımız…
ARTIK YETER…! BURADAN TÜM KAMUOYUNA DUYURUYORUZ. Polisin kullandığı gazlar sağlığa zararlıdır. Öldürücüdür. Kimyasal silah olarak değerlendirilmeli derhal yasaklanmalıdır.Polisin hedef göstererek kullanması ile ağır yaralanmalara ve ölümlere yol açmaktadır.Tıpkı 10 yaşındaki evladımız Mehmet EZER,14 yaşında komalık olan ve 15 yaşana hastane odasında giren ve öldüğünde bedeni 16 kiloya kadar düşmüş Berkin ELVAN ve Ahmet ATAKAN’DA ve diğerlerinde olduğu gibi…
ARTIK YETER…! Polis şiddetine son verilsin.Bırakın çocuklar bu parklarda özgürce oynasın.Bir kez daha söylüyoruz: Gerçek demokrasi ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırılmadan toplumsal barışı sağlayamazsınız.Çocuklar ölürken ,gaz fişekleriyle vurularak hastanelik edilirken  kimse bizden susmamızı beklemesin.
  Bizler Manisa Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri olarak bu gün tüm kamuoyunun vicdanına seslenmek için burada toplandık.
 Buradan Mehmet’in bir an önce sağlığına kavuşarak  arkadaşlarının arasına dönmesini,bu güç günlerinde ailesi ve yakınlarının yanında olduğumuzu,bu olayın son olması için kararlı bir mücadele yürüteceğimizin bilinmesini istiyoruz.
27 Mart 2014 Manisa Emek ve Demokrasi Platformu adına
Zeynel Abidin KAPLAN
KESK Manisa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü
  SES Manisa Şube Sekreteri.




Hiç yorum yok: