29 Nisan 2014 Salı

MANİSA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU 1 MAYIS ÇAĞRISI



                                                 BASINA VE KAMUOYUNA 
                                                  GEZİDEN 1 MAYISA ALANLARA
   
   Bundan yüzyılı aşkın bir süre önce emekçilerin ateşlediği fitil; 1 Mayıslarda "Başka Bir Yaşam, Başka Bir Türkiye, Başka Bir Dünya Mümkün" diyenlerin yolunu, yolumuzu bugün de aydınlatmaya devam ediyor.
Her 1 Mayıs‘ta, bir yandan geçmişte yaşanan mayısların birinci günlerini yeniden anımsamak ve yeniden anımsatmak görevimiz, bir yandan da gelecek güzel günlerde yaşanacak 1 Mayıslara olan inancı dile getirmek görevimiz var.
1 Mayıs sesimize ses katma, yüreklerimizi yüreklerimizle birleştirme günü.
1 Mayıs emperyalizme ve onun ülkemizdeki taşeronuna daha güçlü karşı durma günü.
1 Mayıs gericiliğe ve ırkçılığa karşı daha fazla dik durma günü.
1 Mayıs dünyadaki kardeşlerimizle birlikte bize dayatılan açlığı, yoksulluğu, sömürüyü, savaşı, gözyaşını ve acıyı yenmek için, kendi yaşamımızı ve geleceğimizi savunmak için, mücadele bayrağını daha da yükseltme günü.
1 Mayıs savaşa karşı barışın, kardeşliğin, bir arada yaşamın, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürdüğü, halkların kardeşliğinin sağlandığı bir gelecek yaratmak için mücadelemizi kararlılıkla sürdürme günü.
1 Mayıs "Kahrolsun Emperyalizm, Yaşasın Mücadelemiz" deme günü.
Emekten ve insandan yana tavır alan bizler geçmiş tüm tarih mücadelelerini de sahiplenerek 1 Mayıs 1977 de zalimlerin kana buladığı o güzelim baharı kışa çevirmeye çalışanlara inat yılmadan hesap soracağız. Çünkü bizler biliyoruz ki boşuna çekilmedi bunca acılar.Yaşanan her şey bir yumak gibi sarılarak ardımızdan gelir.Çünkü tarihin son yerinde ancak direnenler söz söyleyecektir.Yaratılan  her  mücadelesinin sıcaklığının büyüttüğü coşkuyla, her zamankinden daha dik ve her zamankinden daha kararlı bir şekilde,  1 Mayıs‘ta  her yerde, dost emek - meslek örgütleri ve demokrasi güçleri ile birlikte yan yana, omuz omuza alanlarda olarak son söz söylenecektir.’Umudun düşmanlarına,akan suyun,meyve çağında ağacın,serpilip yeşeren hayatın düşmanlarına karşı,ölüm vurdu alınlarına; çürüyen diş,dökülen et,bir daha geri gelmemek üzere yıkılıp gidecekler.Ve elbette dolaşacak elini kolunu sallaya sallaya dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet’ diyebilmek için,1 Mayıs‘ta ellerimizde eşitlik, özgürlük ve adalet isteyen bayraklarımız olacak.
Sömürünün, savaşın, ırkçılığın ve gericiliğin kalesi haline gelen, Taşeron Cumhuriyeti’ne dönüştürülen Türkiye’de, emekten yana bir dünya inşa etmek için 1 Mayıs’ta, işçilerle, yoksullarla, işsizlerle, kadınlarla, gençlerle, dışlanmışlarla, mağdurlarla ve emeğini, alın terini harcayan bütün emekçilerle
Birlik olmak, dayanışmak ve mücadeleyi yükseltmek için, 1 Mayıs’ta başta Taksim 1 Mayıs alanı olmak üzere ülkenin dört bir yanında meydanları bayram yerine çevireceğiz.
Evet, bizler bu ülkenin aydınlık yüzleri gelecek güzel günlerin kurucuları olarak ülkenin geleceğinin konduğu masaya seyirci kalmayacağız.
 İşbirlikçi iktidarın karşısında, emperyalizme, işbirlikçilere, diktatörlere karşı emekçilerin haklarını savunmak için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız!
Doğamızı, havamızı, derelerimizi, vadilerimizi, kıyılarımızı, ormanlarımızı HES’le, termikle, nükleerle, madencilikle, 2B ile talan eden, elimizden alan, yok eden sermayenin ve iktidarın karşısında çevremize, ormanlarımıza, derelerimize, suyumuza, doğamıza sahip çıkıyoruz diyerek jandarma-polis barikatlarının önünde dikilen köylüler var! Yaşam alanlarını savunma direnişinde Yağmaya, talana izin vermeyeceğiz demek için 1 Mayıs alanına çıkıyoruz.
Güvencesizleştirmeye, sendikasızlaştırmaya, iş cinayetlerine karşı Güvenceli İş isteyen, köle çalışma koşullarına karşı hakları için mücadele eden işçiler, Taşeron Cumhuriyetine Hayır diyerek, Güvencesizliğe karşı mücadele eden tüm emekçiler olarak bu işçi cehennemini dağıtacağız demek için 1 Mayıs alanına çıkıyoruz.     
Kürtajı yasaklamaya çalışarak kadınların yaşamı ve bedeni üzerinde tahakküm kurmaya çalışan, kadını ucuz esnek emek olarak konumlandıran, aile dışında kadına yaşam hakkı tanımayan AKP’nin, erkek egemenliğinin ve gericiliğin karşısında “Yaşamda bizim, karar da” diyen kadınlar var!’ Söz de bizim meydan da bizim’ demek için 1 Mayıs alanına çıkıyoruz.
1 Mayıs’ta hepimiz birer Ali İsmail, Mehmet, Medeni, Ahmet, Ethem, Abdullah, Hasan Ferit ve Berkin olup tüm meydanları birleştiren o sloganı hep birlikte daha güçlü haykıracağız:“Her Yer Taksim Her Yer Direniş!”. diyeceğiz
1 Mayıs 1977’de öldürülenlerin, gezi sürecinde aramızdan aldıkları 8 arkadaşımız, kardeşimiz, yoldaşımızın hesabını sormak için 1 Mayıs’ta alanlarda, sokaklarda olacağız.   
31 Mayıs’ta Haziran direnişini yaratanlar caddeleri doldurup, hayallerimizdeki dünyayı Taksime inşa edip eğe menleri geri püskürttüysek, şimdi de 1 Mayıs işçi sınıfının uluslar arası birlik, mücadele ve dayanışma gününde tüm yasaklamaların karşısında, AKP’nin karşısında yine, yeniden inatla barış diyeceğiz,. Kardeşlik diyeceğiz emek diyeceğiz, özgürlük diyeceğiz, eşitlik diyeceğiz, sömürüsüz bir dünyanın inşası için inadına mücadele diyeceğiz!
Bu daha Başlangıç Mücadeleye Devam!
Halklarımıza bir kez daha sesleniyoruz: Sömürünün olmadığı, zorbalığın, yolsuzluğun, faşizmin olmadığı bir dünyayı kurmak için; Öfkeni, Yüreğini, Umudunu al da gel. Bizler bu coşku ve inançla  Manisa’da da 1 Mayıs’ı kutlayacağız. Tüm emekçileri, dostlarımızı, halkımızı yanımızda olmaya davet ediyoruz. Saat 14.00 de Manisa Lisesinin önünde toplanarak, kortej oluşturup Manolya meydanına akacağız.
Yapacaklarımız var daha, birlikte yazacağımız tarihler var. Yürüyoruz inançla.
Yaşasın emeğin birlik, mücadele, dayanışma günü!
Yaşasın 1 Mayıs
KESK ŞUBELER PLATFORMU YÜRÜTMESİ ADINA DÖNEM SÖZCÜSÜ
Mehmet KAPAR( SES Manisa Şube Mali Sekreteri)  29.04.2019

Hiç yorum yok: