27 Aralık 2007 Perşembe

AİLE HEKİMLERİNE VE AİLE SAĞLIĞI SAĞLIK PERSONELLERİNE

Sayın meslektaşlarımız,

Sizinde çok iyi bildiğiniz ve yaşadığınız gibi sağlık alanında çok ciddi değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Dünya genelinde yaşanan Neo liberal değişim dalgası, yani eğitimin, sağlığın ve sosyal güvenliğin tasviyesi ülkemizde de hız kesmeden uygulanıyor/ uygulanmakta.

Yaşanan bu değişim ve dönüşüme sendika olarak başından beri, halkın sağlık hakkı ve çalışanların hakları temelinde karşı çıktık.

Hükümetin reform(!) dediği bu değişimin hem halka hemde sağlık çalışanlarına yıkım getireceğini üstüne basa basa söyledik, söylemeye de devam ediyoruz.

Son yıllarda bu sebeple mücadelemiz oldukça yoğunlaştı. Sağlık ocaklarını dolaştık ve sağlık çalışanlarına anlattık. Yetmedi kitle örgütlerine derneklere gittik. Eylemler, basın açıklamaları, iş bırakmalar yaptık.

Ancak hükümet “Sağlıkta Dönüşüm” programını uygulama kararlılığından vazgeçmedi. 01 Ocak 2008 den itibaren de Manisa’da aile hekimliği uygulamasına başlanacak.

Her ne kadar karşı çıksak ta bu sistemi tek başına engellememizin mümkün olmadığını, olayın farklı toplumsal ve sosyolojik temellerde geliştiğini kabul etmek gerekir.

Ancak gerek hükümetin ısrarı gerek halkın ve çalışanların bu konuda yeterli refleksi göstermemesi bizi bu duruma getirmiştir.
Aile hekimliğinin ilimizde uygulamaya geçmesi söz konusu olduğunda da üye ve yöneticilerimiz bireysel tercih haklarını kullanma konusunda özgür bırakılmışlardır.

Herhangi bir doktor veya ebe, hemşire arkadaşımız tercih yaparken hangi kaygıları gütmüşse bizim üyelerimizde doğaldır ki aynı kaygıyı gütmüşlerdir. Sonuçta bu kişisel bir tercihtir ve bu tercihi yapmak her iki taraf içinde zordur, bunu anlamak gerekir.

Şimdi gelinen durumda verilen mücadeleden sürekli uzak durmuş bazı arkadaşların idarecilerle aynı ağzı kullanmaları oldukça enteresandır.Sonuç olarak bizler kimseyle kavga etmek laf yarıştırmak durumunda değiliz.

Tüm bu yaşanan süreçte her zaman bizim yanımızda olarak gücü oranında gerek maddi gerek manevi desteklerini esirgemeyen siz meslekdaşlarımızla bir arada olmak istediğimizin bilinmesini istiyoruz.

Çünkü insanlık tarihi boyunca hangi sistem, uygulama ele alınırsa alınsın çalışanların örgütlenme ihtiyaçları ve gerekliliği hiçbir kuşkuya yer vermeyecek şekilde açıktır.

Örgütlenme ihtiyacı bundan sonra daha da gerekli ve yakıcı olarak ihtiyaç olacaktır.Bizler sendika olarak hep bu bilinçle hiçbir hükümetin güdümüne girmeden, hiç kimsenin değirmenine su taşımadan, milletvekilliği rüyası görmeden sadece haklarımız için mücadele etmeye çalıştık.

Bundan sonraki günlerde aile hekimliği sistemi ile ilgili karşılaşacağınız her türlü zorlukta yine yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz.
Son söz:
Mücadele edenler her zaman kazanamazlar, ancak kazanalar sadece mücadele edenlerdir.
Saygılarımızla.

YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok: