15 Mart 2008 Cumartesi

14 MART HAYAT DURDU.




Manisa’da, Emek Platformu kararı gereği iki saatlik iş bırakma eylemi uygulandı. Fabrikalarda, okullarda, hastanelerde yaşam durdu. Sağlık Emekçileri Devlet Hastanesi Önünde (60 kişi) ve Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi bahçesinde (200 kişi) toplanarak taleplerini haykırdılar.

Daha sonra 14 Mart Tıp Bayramı (Sağlık Haftası) nedeniyle önceden alınan karar gereği İl Sağlık Müdürlüğü önünde saat 12,30 da yaklaşık 300 kişinin katıldığı basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Şube Başkanı Zeynel A. KAPLAN okudu. Açıklamada SSGSS yasa tasarısına değinen Zeynel KAPLAN “Bizden bu gün için bayram yapmamızı bekliyorlar, balolara gitmemizi, otellerde eğlenmemizi istiyorlar. Sağlıkta bunca yıkım yaşanırken biz bayram yapamayız. Biz halkımızla alanlarda olarak sağlık hakkımıza geleceğimize sahip çıkacağız.. Bu yıkım yasalarına karşı eylemlerimiz devam edecek. Çünkü Biz karşı Çıkarsak yapamazlar.” Diye devam etti.
İl Sağlık Müdürlüğü Önünde toplanan grup “Sağlıkta yıkıma hayır. Sağlık haktır satılamaz.” Şeklinde sloganlar atarak GSS yi protesto ettiler.

Basın açıklamasının ardından SES üyeleri halka Sağlık Ocaklarının kapatılmasının 52 si nedeniyle lokma dağıttılar.

SES Akhisar Temsilciliğide KESK e bağlı sendikalala birlikte eylemdeydi. SES adına eyleme SES temsilcilik başkanı Ali SARAÇ ve SES üyeleri katıldı.














Hiç yorum yok: