17 Aralık 2008 Çarşamba

29 KASIM'DA ALANLARDA, YÜZBİNLERLE ELELE ANKARADAYDIK.


KESK ve DİSK'in çağrısıylaTürkiye'nin dört bit yanında akın akın gelen toplumun tüm kesimlerinden 100 bin emekçi, "İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi " talebiyle Sıhhiye Meydanı'nda buluştu. Mitinge katılım o denli yoğundu ki, saat 9.30'dan itibaren Hipodromdan yürümeye başlayan kortejler saat 14.30'da Sıhhiye Meydanına ancak girebildiler. Alanın bu kadar kalabalığı almaması üzerine kalabalığın bir kısmı Abdi İpekçi Parkına, bir kısmı da Köprülü Kavşağa yerleştirilmek zorunda kaldı.
Saatlerin ilerlemesine rağmen kortejilerin alana tam olarak girmesi sağlanamadığı için, miting başladığında hala alana girebilmek için bekleyen kortejler vardı. Miting başladıktan sonra biran evvel alana girlmek isteyen grupları polisin keyfi biçimde geciktirmesi ve arama noktasında şiddet kullanması nedeniyle bir süre arbede yaşandı. Polisin gaz bombası ve cop kullandığı saldırısı sonucunda miting alanına girebilmek için bekleyenlerden yaralananlar oldu.
Her şeye rağmen Miting alanında onbinlerce kişi, coşku ve kararlılıkla krizin bedelini ödemeyeceklerini haykırarak mitingin planlandığı gibi devam etmesini sağladı. Çok sayıda siyasi oarti ve kurum temsilcisinin de destek verdiği mitinge, destekleyen kurumlar adına, TTB Başkanı Gencay Gürsoy ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı birer selamlama konuşması yaptılar.
Bu konuşmaların ardından Önce DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ardından da KESK Genel Başkanı Sami Evren mitingin asıl konuşmalarını yaptılar. Büyük bir coşku ve ilgi ile dinlenen konuşmalara sık sık sloganlarla kesildi. Konuşmalarda, AKP Hükümetinin krize karşı biran önce emek ve demokrasi programnı hayata geçirmesi istendi.
Konuşmaların ardından Grup KYBELE, Moğollardan Taner Öngür ve Grup Bandista kısa birer müzik dinletisi yaparak kalabalığı coşturdular

Hiç yorum yok: