9 Mart 2012 Cuma

8 Mart'ta Manisa'lı Emekçi Kadınlar Alanları ve Salonları Doldurdu.



8 Mart Emekçi Kadınlar Günü öncesi Emekçi Kadınlar Platformu oluşturulmaya çalışılmış, bu girişimle birlikte KESK Şubeler Platformu Kadın Komisyonu olarak yürüyüş ve gece etkinliği yapılmıştır.
7 Mart Çarşamba günü saat 17.30 da Eğitim Sen Manisa Şubesi önünde toplanan kitle, özellikle 4+4+4 eğitim sisteminde yaşanacak sorunlar ve çocuk gelin, çocuk işçi konularını gündemine aldı. Farklı kostüm ve davullarla çok sesli olarak alana giren kadınları yol boyunca dışardaki kadınlarda alkışlarıyla desteklediler.
Yaklaşık 300 kişinin katıldığı yürüyüş Manolya Meydanında KESK Şubeler Platformu adına SES Kadın Sekreteri Ayça Ramazan’ın okuduğu basın açıklaması ile son buldu.
Açıklama sonrası alkışlar ve halaylar çeken kitlenin oldukça coşkulu olduğu gözlendi.
8 Mart Perşembe akşamı ise KESK Şubeler Platformunca düzenlenen “Emekçi Kadınlar Gecesi” Saat 20. 00 de İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi Salonunda yapıldı.
Açılış konuşmasını Eğitim Sen Kadın Sekreteri tarafından yapıldı. 8 Mart tarihçesini anlatan sinevizyon gösterisinden sonra kadın komisyonunca hazırlanan tiyatro gösterimi sergilendi.
Kadının her halini anlatan ve umut adlı oyun yoğun alkış aldı. Gece Taylan Özgür Ceylanın söylediği türküler ve halaylarla son buldu. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı gecede umutlar tazelendi.

Hiç yorum yok: