16 Ağustos 2012 Perşembe

HÜSEYİN AYGÜN DERHAL, KOŞULSUZ SERBEST BIRAKILMALIDIR

                                        MANİSA—14/08/2012
      Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılıp alıkonulması, Kürt sorununda sürdürülen çözümsüzlük politikalarının geldiği nokta açısından önemlidir. Hüseyin Aygün'e, ailesine ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 
       Halkın oyları ile seçilmiş bir milletvekilinin yaşamının tehlikeye düşmesi bizi kaygılandırmaktadır. KESK olarak, Hüseyin Aygün’ün derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Sivillere yönelik saldırı eylemleri hiç bir koşulda kabul edilemez. Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılıp alıkonulması eylemini kınıyor ve derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.             
      Eylem bu yönüyle şiddetin egemen olduğu günümüz kaos ortamını daha da tırmandıracak tehlikeli gelişmeleri içinde barındırmaktadır. Sivil siyasete ve siyasetçilere yönelik olarak gerçekleştirilen her türlü baskı, şiddet, kaçırma, alıkoyma gibi eylemler asla tasvip etmiyoruz. İnsan yaşamı ve özgürlükleri üzerinden siyaset yapılamaz, çatışma alanı üretilemez. İnsan bir meta olarak kullanılamaz ve bir pazarlık aracı yapılamaz.
      PKK tarafından ister siyasetçi, ister sivil, ister kamu çalışanı olsun insanların kaçırılmasını büyük bir insan hakları ihlali olarak görüyor, protesto ediyoruz. İnsanı kaçırmak/alıkoymak, kaçırılanların aileleri başta olmak üzere tüm topluma ölüm korkusu, karamsarlık yaşatmaktan başka bir şey değildir.
      AKP hükümeti, Kürt halkının demokratik taleplerine karşı baskıcı ve anti demokratik uygulamalarından artık vazgeçmelidir. Askeri ve siyasi operasyonlarla giderek çözümsüzlüğe ittiği Kürt sorununda barış zeminlerini güçlendirecek demokratik adımları hızla atmalıdır.
       Daha fazla canlar yanmadan artık bu sorunun çözümündeki görev ve sorumlulukları yerine getirmeli, Kürt sorununun demokratik ve siyasi zeminde çözümü mümkündür ve bunu zora sokacak eylemlerden kaçınılmalıdır.
       Hüseyin Aygün’ün hayatını tehlikeye atacak girişimlerden derhal vazgeçmelidir. Çözüm ve çözüm yolu ancak şiddetsiz, baskısız, sivil siyaset kanalları açık tutularak mümkündür. PKK halen elinde tuttuğu Hüseyin Aygün ve diğer  insanları koşulsuz serbest bırakmalı, kaçırma ve alıkoymalara bir an önce son vermelidir.
                                                                                  
                                                                                            REMZİ ŞİRİN                                                                                                                                                                                                      
                                                            EĞİTİM SEN ŞUBE BAŞKANI                                                                                             
                   MANİSA KESK ŞUBELER PLATFORMU YÜRÜTMESİ ADINA                                  

Hiç yorum yok: