24 Ocak 2013 Perşembe

AVUKATLARA YAPILAN SALDIRILARI KINIYORUZ



Toplumsal Muhalefeti ve Savunma Hakkını Hedef Alan Operasyonu Kınıyoruz!
Halkın özgürlük alanını gittikçe daraltan, haklarını yok sayan AKP iktidarı tüm ülkeyi açık hava cezaevine dönüştürme yolunda ciddi adımlar atmaya devam etmektedir. Gittikçe daha da belirginleşen bu karanlık tablo içinde toplumun tüm muhalif kesimlerini hedef alan baskılara her gün bir yenisi eklenmektedir.
Son olarak önceki gün sabah 04.00’te, adeta düşman bir ülkenin topraklarına operasyon düzenlenircesine helikopter desteği ile başlatılan operasyonla onlarca adrese baskınlar düzenlenmiş başta Ankara, İzmir ve İstanbul olmak üzere 7 kentte aralarında bağlı sendikamız Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube üyeleri Zeynep Yılmaz ve Serap Dursun’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştır.
“Operasyon” kapsamında baskın yapılan yerler arasında Çağdaş Hukukçular Derneğinin (ÇHD) Genel Merkezi ve İstanbul şubesi ile Halkın Hukuk Bürosu da bulunmaktadır. Edindiğimiz bilgiye göre evleri ve büroları da basılan avukatlardan 15’i gözaltına alınmıştır. Ayrıca Konfederasyonumuzun avukatlık hizmetlerini de yerine getiren Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın yurt dışında olduğu bilindiği halde, Türkiye’ye gelmesine fırsat verilmeden hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. İdil Kültür Merkezi ve Yürüyüş dergisi bürolarının da basıldığı operasyonda özellikle son dönmelerde üzerlerindeki baskı yoğunlaştırılan Grup Yorum’un elemanları da gözaltına alınmıştır.
Tamamen hukuksuz bir şekilde yapılan operasyon ileri demokrasi nutukları atan AKP’nin kendisi gibi düşünmeyen tüm kesimleri hedef tahtasına koymakla kalmayıp toplumsal muhalefetin savunma hakkını da bertaraf etmeyi amaçladığını göstermektedir. Diğer taraftan onlarca avukat hala cezaevinde iken ÇHD gibi Türkiye’nin en köklü hukuk kurumlarından birisinin keyfi bir şekilde aramaya tabi tutulması hukukun tamamen ayaklar altına alındığını göstermektedir. Avukatların dahi hukuk güvenliğinin olmadığı bu ülkede, vatandaşların hak ve özgürlüklerinden bahsedilemeyeceği açıktır.
Onlarca yöneticisi ve üyesi demir parmaklıklar ardına konularak emek ve demokrasi mücadelesi baskılanmaya çalışılan bir konfederasyon olarak, AKP iktidarının artık rutin hale gelen, ancak faşizmin egemen olduğu ülkelerde yaşananlarla kıyaslanabilecek, baskı ve şiddet politikalarının devamı olan operasyonu kınıyoruz.
KESK,  bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumsal muhalefete gözdağı vermeyi hedefleyen baskı ve kuşatma operasyonuna sesiz kalmayacaktır. Gittikçe azgınlaşarak çığırından çıkan hukuksuzluğa, baskılara karşı tek yol emek ve demokrasi mücadelesinin ortaklaştırılarak daha da büyültülmesinden geçmektedir.
Başta bağlı sendikalarımızın üyeleri ve avukatlar olmak üzere gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması için tüm emek ve demokrasi güçlerini temel hak ve özgürlüklerimizi yok etmeyi hedefleyen saldırılar karşısında sesini yükseltemeye davet ediyoruz.
SERPİL DENİZ
DÖNEM SÖZCÜSÜ
KESK MANİSA ŞUBELER PLATFORMU ADINA

Hiç yorum yok: