21 Mayıs 2010 Cuma

26 MAYIS GREVİNE ÇAĞRIMIZDIR.

BASINA VE KAMUOYUNA
Bu basın açıklaması ile 26 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz genel eylem ve grevin gerekçelerini anlatmak, kamuoyu ve halkımızla paylaşmak istiyoruz.
Emekçiler 2 yılı aşan bir süredir meşru ve fiili yollarla ülkenin gerçek gündemini ortaya koymaktadırlar. Artık ülkenin küresel sermayenin istekleri çerçevesinde değil emekçilerin talepleri etrafında şekillenen politikalara ihtiyacı vardır. İflas etmiş neo-liberal politikalar halkımıza ve ülkemize yoksulluk ve mutsuzluktan başka bir şey vermemektedir.
Ülkenin gerçek gündemi işsizliktir.
Ülkenin gerçek gündemi güvencesizliktir
Ülkenin gerçek gündemi örgütsüzlüktür
Biz emekçiler bu tablo karşısında 2 yılı aşan süredir taleplerimizi defalarca dile getirdik. Eylemlerimizle, etkinliklerimizle, grevlerimizle bu tabloyu kabul etmediğimizi; özgür, eşitlikçi, demokratik bir ülke yaratmak adına mücadelemizi sürdüreceğimizi vurguladık.
Buradan bir kez daha ilan ediyoruz. İflas eden ekonomi politikalarınızı reddediyoruz. Toplumun en geniş kesimlerinin çıkarlarını gözeten politikalar istiyoruz. İşsizlikle etkin mücadele istiyoruz. Emekçilerin taleplerinin karşılanmasını istiyoruz. Hayatın her alanında adalet ve barış istiyoruz. Anti-demokratik yaklaşımların, ırkçı, şoven politikaların, cinsiyetçi uygulamaların ülkenin gündeminden çıkarılmasını istiyoruz.
26 Mayıs’ta yapacağımız grevle bu taleplerimizi bir kez daha güçlü bir şekilde ortaya koyacağız. İşsizliğe, güvencesizliğe ve örgütsüzlüğe boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha haykıracağız. Üretimden gelen gücümüzü kullanacağız; alanlarda olacağız.
Bizler SES Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak 26 Mayısta örgütlü olduğumuz bütün hastanelerin Acil servisleri önünde toplanarak hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanacağız. Aynı gün saat 11.00 da Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yapacağız. Basın açıklamamıza tüm halkımız davetlidir.
Buradan Türk Sağlık Sen ve Sağlık Sene bir çağrı yapıyoruz. Gelin sözünüzde durun ve 26 Mayıs 2010 Çarşamba günü “Güvencesizliğe Dur.” Diyelim.
Yine buradan Manisa Halkına bir çağrı yapıyoruz.
“26 Mayıs Çarşamba günü sağlık kuruluşlarına mecbur kalmadıkça başvurmayın ve kendi geleceğinize sahip çıkın. 26 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00 de Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi bahçesinde yapacağımız basın açıklamasına katılın.
Özgür, eşitlikçi, demokratik bir ülke yaratana kadar mücadelemizin süreceğini herkes bilmelidir. Yolumuz açık olsun!
Taleplerimiz:
Başta 4-C olmak üzere güvencesiz, kuralsız, esnek tüm istihdam uygulamalarının terk edilmesini
Çalışma yasalarının ILO normlarına uygun hale getirilmesini, emekçilerin örgütlenmesi önündeki engeller kaldırılmasını; Kamu emekçilerinin grevli, toplu iş sözleşmeli sendika hakkı Anayasal güvence altına alınmasını,
Avrupa Sosyal Şartı’nın 5. ve 6. maddelerine konulan çekincenin kaldırılmasını
Kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldıracak girişimlerin terk edilmesini
İşsizlik Fonu’nun amacı dışında kullanılmasına son verilmesini
Asgari ücretin “insanca yaşamaya yeterli ücret” olarak yeniden saptanmasını
Çalışma hayatının sözleşme biçimleri, çalışma süreleri ve ücret yönünden insan onuruna yakışır iş temelinde düzenlenmesi için gerekenlerin yapılmasını
İş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin iş cinayetlerini de önleyecek şekilde yasal güvenceye kavuşturulmasını
Sağlık katılım ve katkı payından vaz geçilmesini
Çalışma hayatıyla ilgili tüm konularda sendikaların görüş ve önerilerinin dikkate alınmasını
Kamusal kaynakların sermayeye değil istihdam yaratacak yatırımlara aktarılmasını
İstiyoruz.
Zeynel Abidin KAPLAN
SES Manisa Şube Başkanı

Hiç yorum yok: