15 Mayıs 2010 Cumartesi

Aile Hekimliğinde 2 TL artık alınmayacak.‏


Sendikamız SES'in Danıştay 10 dairede açtığı davada 1. basamak sağlık hizmetlerinden katılım payı alınması konusunda mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini daha önce açıklamıştık.
Bu gelişme sonrası Maliye Bakanlığının katılım payları ile ilgili bir genelge yayınlayarak bu durumu ilan etmesi gerekiyordu.
Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü
14.05.2010 tarihi 6957 sayılı genelgesi ile 13.05.2010 tarihinden itibaren Aile Hekimliği Muayenelerinden 2 TL alınmasını durdurduğunu açıkladı.
Zaten beklenen bu genelgeden sonra halkımız, haksız yere kesilen katkı payları konusunda kısmen bir rahatlama yaşayacaktır.
Sendikamız bu nedenle, küçükte olsa, halkın sağlık hakkına yaptığı katkıdan son derece memnundur.
Bu nedenle halkımıza çağrımız; "Gelin bir olalım ve sağlık hakkı mücadelesini yükselterek sağlıkta haksız yere alınan tüm katkı ve katılım paylarının kaldırılması için mücadele edelim." olacaktır.
Kurulduğu günden bu yana hiç bir hükümete koltuk değneği olmamış olan ve her zaman halktan yana tavır gösteren SES, bundan sonrada aynı doğrultuda "Herkese Eşit, Ücretsiz, Ulaşılabilir Sağlık Hakkı" mücadelesini sürdürmeye devam edecektir.
Sendikamız SES gücünü üyesi bulunan sağlık emekçilerinden almaktadır.
Bu vesile ile tüm sağlık emekçilerini Sağlık alanının tek gerçek sendikası SES te örgütlenmeye ve mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz.
SES'e üye olun, SES imiz daha gür çıksın.

Hiç yorum yok: