24 Mayıs 2010 Pazartesi

26 MAYIS GREVİNE ÇAĞRIMIZDIR...

“2010 yılı direnişlerin, hak alıcı eylemlerin yılı olacak.” Bu sözü çok değil dört ay önce kamuoyu yoğun bir şekilde dillendiriyordu.

Üç ay öncede önce altı, daha sonra dört, konfederasyonun kararı ile 26 Mayıs Grevi açıklanmıştı.

Grevin açıklandığı günden bu güne şartlar daha da ağırlaştı. Daha birkaç gün önce 30 maden işçisi göçük altında kaldı ve hükümet işi kaderle ve alışmakla açıklamaktan öte bir şey yapmadı.

Ama bizler çok iyi biliyoruz ki yaşananlar kaderle değil taşeronlaştırmayla, özelleştirmeyle direk ilgilidir. Ve dünyanın her yerinde işçiler, emekçiler ölüme değil yaşamaya, insanca yaşamaya alışmalıdırlar.

İşte tamda bu gerekçelerle 26 Mayıs grevi hem gerekli hemde önemlidir.

Şimdi gelinen aşamada sözünün arkasında olan KESK ve DİSK var.

Ülkenin unutulan bir değerini tekrar hatırlatıyoruz. “Sözünde Durmak. “ Üç ay önce konfederasyonların ortak kararı ile “Tekel İşçileri” nin mücadelesine omuz vermek adına kamuyouna açıklannan Grevi biz hayata geçireceğiz.

Bu grevde siz emekçilerin ve emek dostlarının desteğine ihtiyaç duymaktayız.

SES Manisa şubesi olarak sabah saat 08.30 dan itibaren tüm hastanelerin acil servisleri önünde toplanarak halka iş bırakma eylemi ile ilgili bilgilendirme yapacağız.

Saat 11.00 de Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yapıp oradan Manolya meydanına yürüyeceğiz.

Tüm üyelerimizi ve emek dostlarını grevimize, yürüyüş ve basın açıklamamıza destek vermeye çağırıyoruz.



YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok: