4 Mayıs 2012 Cuma

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İLE İLGİLİ ÜYELERİMİZE AÇIK MEKTUP


BUNLARI BİLİYORMUSUNUZ?

BİZLER; “KESK” olarak 2 milyon emekçinin SES’i ve vicdanıyız. Gücümüzü emekçilerden alıyoruz

ONLAR; Her dönem değişen iktidarların yanında yer alarak her defasında gücümüzü bölerek, bizlerin hayatını daha da zorlaştıran her yasa ve karara imzalar attılar.

BİZLER; Sendika yasasının toplu sözleşmeli grevli olması için mücadelesi için alanlarda mücadele ederken

 ONLAR; Emekçilere %3 ü layık gören görüşmeci, anlaşmacı, teslimiyetçi tavırla yandaşlığı tercih ettiler
BİZLER; sözleşmeli taşeron yerine güvenceli iş istihdamı talep ederken

ONLAR; Çalışan çalışmayan memur belli olsun dediler . NOT: Dediler ama yolluk ve harcırah almak uğruna Manisa merkezden ta Kula ilçesine geçici görevle personel gönderdiler

BİZLER; Sağlık herkese ücret siz nitelikli -ulaşılabilir olması için mücadele yürütürken

ONLAR; Taşerona alınacak çalışan için referans kartları verdiler.


BİZLER; sağlık hakkı insanlık hakkıdır katkı-katılım payı olmaz derken

ONLAR; Bir hizmet veriliyorsa ücret alınmalı dediler ve (1. Basamak aile hekimliği 3 TL, Devlet hastanesi 8 TL, Üniversite/araştırma hastanesi 15 TL, Özel Hastaneler 15 Tl + %90 a varan fark)

BİZLER; Bizler KHK ve gece yarısı baskın yasalarına ( Kamu Hastane Birlikleri Yasası -4+4+4 ‘çocuk işçi çocuk gelin’ yasası) karşı sokakta devlet şiddetine rağmen direnirken.

ONLAR; Hemen niye itiraz edelim büyüklerimiz yapıyorsa iyidir,Yasalar bir çıksın iyimi kötümü bir bakalım dediler.

BİZLERİN; Genel Merkez Sendika yönetim kurulu üyelerinin ücretleri belirlenirken özellikle karar alınarak sendika görev sürecinde kişinin çalıştığı iş yerindeki normal aldığı ücret dışında ek herhangi bir ücret almazken
.
 ONLAR; Tüzüklerine koydukları madde ile en yüksek Devlet Memurunun aldığı maaşa endeksleyerek maaş almaktadırlar. Ayrıca yaptıkları toplantılarda huzur paraları adı altında paralar alarak gelir sağlamakta ve sendikada profesyonel çalışmayı ve yerlerini pekiştirmeyi tercih etmektedirler.

BİZLER; yıllardır verdiğimiz ısrarcı ve inatçı mücadelelerle emekçilerinde insanca bir yaşam hak ettiğini düşündük ve her türlü baskı, yıldırma, sürgün, tutuklamalar ve birçok bedeller ödeyerek sendikalarımızı kurduk

ONLAR; memurun sendikası mı olur diyerek verdiğimiz mücadelenin önünde yıllarca takoz oldular. Bizleri devlete karşı gelmekle suçladılar. Bu zor mücadeleler sonrasında sendikalar kurulunca koşarak devlet büyüklerinden icazet alarak sendikacı oldular

BİZLER; Sendikalarımızı hükümetlerden bağımsız, üyelerden aldığımız güçle haklı ve meşru mücadele yürüterek dünyadaki tüm emekçi sendikalarla kardeşleştirdik. Dünya ve Avrupa da ki sendikal örgütlere üye olan ve muhatap kabul edilen tek sendika konfederasyonu KESK’tir.

ONLAR; Hükümetlerden aldıkları destekten gurur duyarak ‘Yandaş olmaktan övünüyoruz’ demeç vermekle kalmayıp, başvurdukları tüm uluslar arası sendikalardan ret cevabı alıyorlar.Gerekçe ise hükümetle kurdukları organik bağlar.Bu sebeple kendilerini sendika değil ‘sivil toplum örgütü’ olarak adlandırıyorlar.











Bunlar şimdiye kadar yaşananlardı. Hak kayıplarımızın olmaması için sizleri uyarmak yine biz SES’e düştü.

Tarihinde ilk kez Ocak zammı almayıp 6 aydır hiçbir düzenleme yapmayan hükümet, çıkardığı sendika yasasıyla gerçek sendika olan SES ve KESK’in sesini kısmaya çalışıyor..

30.04.2012 Pazartesi günü Toplu İş Sözleşmesi toplantısında, Kamu İşveren Heyetini temsilen Çalışma Bakanı konuşma yapmış ardından Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu çalışanların haklarını korumak yerine adeta bakanı tamamlar nitelikte bir konuşma yapmıştır. 4688 Sayılı Yasada yapılan değişiklikle toplu sözleşmelerin Memur Sen ile hükümet arasında uyum içinde geçeceği mesajını vermiştir.

KESK adına söz alan Genel Başkanımız Lami Özgen öncelikle 4688 Sayılı Yasada yapılan değişikliklerin göstermelik olduğunu, KESK’in çalışma yaşamına dair özgürlükçü ve grevli toplu sözleşme mücadelesinde ki ısrarında devam edeceğinin altını çizmiştir. 2 milyon kamu emekçisinin sesi ve vicdanı olan KESK ,yaşanan haksızlıklara karşı fiili ve meşru mücadelesini sürdüreceğini ifade etmiştir.

Konuşmaların ardından 20 dakika ara verilmiştir. Toplantı arasında Çalışma Bakanı ile Memur Sen Genel Başkanı bir odaya çekilerek baş başa toplu sözleşme görüşmelerinin gündemini ve takvimini belirlemiştir. Toplantı başladığında, iki kişinin kapalı kapılar ardında belirlemiş olduğu gündem ve görüşme takvimi bakan tarafından açıklanmıştır.

KESK bir kez daha haklı çıkarken çıkarılan “sahte sendika” yasası ile güçlenen hükümet yanlısı sendikalar geleceğimizi karartan ve bizi yoksulluk sınırındaki ücretlerle yaşamaya mahkûm edecekler. Hükümetler den bağımsız ve sadece üyesinden aldığı güçle var olan KESK’in karşısında ki hükümet yanlısı sendikalar 1 Mayıs gibi emekçilerin birlik ve dayanışma gününde bile farklı yerlerde eylemeler yaparak bizleri güçsüzleştirmeye çalışmışlardır. Emekçilerin yanında olması gerekenler Bakanla bir olup kürsüyü onlara kullandırtmıştır. Uyum içerisinde davrandıkları sendikanın kürsüsünden konuşan Bakan “ siz isteyeceksiniz biz vermeye çalışırız” diyerek haklarımızı sanki lütuf edermiş gibi sunmaya çalışmıştır.

Bizlere %2-3 zammı vermemek için uğraşanlar sıra patrona, sermaye, özel teşebbüse gelince biz emekçilerin birikimleriyle bol keseden atıyorlar. İşçilerin parasıyla işsizlik fonunu işçilere kullandırtmadan patronlara teşvik için kullandırtıyorlar. Kıdem tazminatındaki emekçilerin biriken alın teri paraları, patronların iştahını kabartıyor. Bizler haklarımız, insanca yaşayacak ücretlerimiz dedikçe onlar KESK’in karşısına anlaşacakları etkisiz sendikalar kurmaya ve büyütmeye çalışıyorlar.

Sustukça ve korktukça ve sahte sendikalara üye olup gücümüzü böldükçe kaybedeceğimiz açık. Başta iş güvencemiz olmak üzere tüm haklarımız için mücadelemizi ısrarla büyütmeliyiz. Unutmayalım ki hiçbir iktidar ve yandaşları emekçilerin örgütlü gücünden daha güçlü değildir.

Bulunduğumuz bu tarihi kavşakta başka sendikalara üye olan emekçi arkadaş, SES ve KESK bu ısrarcı ve haklı mücadelenin gönül evidir. Sizleri Eşit, özgür ve aydınlık yarınlar için azimle ve cesaretle mücadeleye ve hep birlikte kazanmaya davet ediyoruz.

SES MANİSA ŞUBESİ



Hiç yorum yok: