24 Ekim 2012 Çarşamba

KESK'Lİ TUTSAKLAR ONURUMUZDUR.




                                                                                                                                               24/10/2012
ÜLKEMİZİN SORUNLARINI DİLE GETİREN KESK’LİLERİN SESİ, BASKI VE ŞİDDETLE KISILAMAZ!
Ülkemizde son dönemde yaşananlar AKP iktidarının, baskıcı ve anti demokratik uygulamalarına boyun eğmeyen, sesini yükselten herkese duyduğu tahammülsüzlüğün sınırlarını aştığını göstermektedir.
Son bir kaç yıl içinde daha da belirginleşen bu karanlık tablo içinde, milletvekilleri, gazeteciler, öğretim üyeleri, öğrenciler, sendikacılar, kadınlar, kısaca toplumun tüm muhalif kesimleri cezaevlerinin soğuk duvarlarıyla karşı karşıya kalmaktadır.
Kamu emekçilerinin sendikal hak ve özgürlükler mücadelesini kararlılıkla sürdüren Konfederasyonumuz KESK’e yönelik baskılar devam ediyor. AKP hükümetinin kendisine muhalefet edenlere yönelik tahammülsüzlüğünü sürdürüyor.
 Son bir yıl içerisinde aralarında KESK’in de öncelikli bir yer aldığı, emek ve demokrasi güçlerine yönelik gözaltı ve tutuklamalar had safhaya ulaşmıştır. KESK’Lİ 67 arkadaşımız düzmece iddianamelerle halen tutsaktır. Tutuklanan arkadaşlarımızın hiçbir “yasa dışı” faaliyetle alakası olmadığını hükümet olarak onlarda çok iyi bilmektedirler. Sorgulamalarında, iddia-NAMELERİNDE sendikal faaliyetlerimiz gerekçe gösterilerek tutuklanan KESK’lilerin tutuklu kalmaları kaygı vericidir.
İktidarın baskılarına boyun eğmeyenlerin gözaltına alınması, tutuklanarak sindirilmek ve susturulmak istenmesi neredeyse AKP iktidarının rutin politikası haline gelmiştir.
Şöyle bir hatırlamaya çalışırsak; Katiller, katliam sanıkları birer birer salıverilirken, seçilmiş vekiller, gazeteciler, öğrenciler, avukatlar, sendikacılar hukuksuz ve keyfi olarak cezaevinde tutulmaktadır.
Daha önce Hizbullahçıların serbest bırakılmasını sağlayan yargı reformu, bu sefer Bahçelievler Katliamı’nı gerçekleştiren katillerin serbest bırakılmasını sağlamıştır.
Üzerimizde yaratılmak istenen kuşatmaya rağmen, şiddet ve baskının sona erdirildiği,  hiç kimsenin demokratik talepleri, düşünceleri nedeniyle cezalandırılmadığı bir ülke için emek ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.
Bu nedenle KESK ‘li tutsaklara destek vermek amacıyla onlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu ve bu gün burada, bayramlarını kutlamak amacıyla onlara “bayram tebrik kartlarını” gönderiyoruz.
Ve onlara diyoruz ki, sizlerin sadece bedenlerinin tutsak olduğunu biliyoruz. Biliniz ki, yeryüzünde emek ve demokrasi mücadelesi sevdasını yüreğinde taşıyanların mücadelesini hapsedebilecek hiçbir zindan yoktur. Hangi zindana atılırsa atılsın, hangi kör kuyularda merdivensiz bırakılırsa bırakılsın bu sevda yılmadan, yorulmadan yoluna devam edecektir.
KESK olarak ortak değerlerimize sahip çıkmaya devam edecek, fiili ve meşru mücadelemizi her koşulda sürdürmek için birbirimize daha fazla kenetlenerek bu oyunu bozacağız.   

YAŞASIN ONURLU MÜCADELEMİZ! YAŞASIN KESK!                 Remzi ŞİRİN
                                                                                                                  Dönem Sözcüsü

                                                                                                 Manisa Kesk Yürütme Kurulu Adına

Hiç yorum yok: