20 Ekim 2012 Cumartesi

SENDİKAL SALDIRILARA KARŞI MÜCADELENİN YÜKSELTİLMESİ HAKKINDA

KONU : Sendikal Saldırılara Karşı Mücadelemizin Yükseltilmesi Hk.       
SAYI:    202-2012/1048                                                                                                11.10.2012
ŞUBE / TEMSİLCİLİKLERE

KESK Danışma Meclisi toplantısı ile “Artan Saldırılara Karşı Mücadelemizin Yükseltilmesi” konulu KESK yazısı aşağıdadır.
Gereğini bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.





Hasan KALDIK                         M. Sıddık AKIN
Genel Örgütlenme Sekreteri       Genel Sekreter
           
           
Sayı     : 2012–550/04-144                                                                                           11.10.2012
Konu    : Artan Saldırılara Karşı Mücadelemizin Yükseltilmesi Hk.          


GENEL MERKEZLERE
           
AKP hükümetinin izlemiş olduğu “içeride savaş, dışarıda savaş” diye özetlenebilecek politikaların etkilerini her gün daha fazla hissettiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Küresel kapitalizmin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilen “yasal” düzenlemeler ve beraberinde gerçekleştirilen fiili uygulamalarla emekçilerin kazanılmış tüm haklarına göz dikilirken emek ve demokrasi düşmanı politikalara muhalefet eden kesimlere yönelik gerçekleştirilen saldırılarla korku imparatorluğuna her gün yeni bir tuğla eklenmek isteniyor.
           
Kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırarak, esnek,  güvencesiz, performansa dayalı bir çalışma sistemine mahkûm etmeye yönelik saldırıların hız kazandığı bu dönmede, hak ve özgürlüklerimizi yok etmeye yönelik saldırılara karşı daha örgütlü ve kararlı bir duruşun hayata geçirilmesinin ertelenemez bir görev olduğu açıktır.

Bu görev ve sorumluluk bilinciyle bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de bağlı sendikalarının ve tüm üyelerinin örgütsel sorumluluk ve hukukunu koruyan ve geliştiren, artan saldırılara karşı örgütlü bir mücadeleyle cevap verebilen bir KESK için önümüzdeki döneme ilişkin bir planlama yapılmıştır.

Buna göre;

1.      Yaşanan süreci ve örgütsel durumuzu değerlendirerek,  artan saldırılara karşı önümüzdeki sürecin planlanmasında görüş ve önerilerin alınması amacıyla 09 Ekim 2012 – 19 Ekim 2012 tarihleri arasında il gezileri yapılmaktadır.

2.      İl gezilerinde yapılan tespit ve değerlendirmeleri, 2013-2014 yılı toplu sözleşme görüşmelerini de kapsayan önümüzdeki dönemin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir programa bağlama hedefiyle; 3-4 Kasım 2012 tarihlerinde aşağıda belirtilen gündemle Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirilecektir.

3.      Danışma Meclisimizde KESK bütenselliğinin sağlanması ve amacına uygun bir çalışma/mücadele programının oluşturulabilmesi için, tüm meclis üyelerimizin şubeleri ile geniş katılımlı toplantılar yapmaları ve yaptıkları toplantıları organ raporu haline getirerek sunmaları son derece önemlidir. (Danışma Meclisi toplantımızda organ raporu sunan üyelerimize söz hakkı verme konusunda öncelik tanınacaktır)

4.      Danışma Meclisi toplantımızda, toplantı giderleri; salon, yemek, çay vb. giderler KESK tarafından karşılanacaktır. Konaklama, yol vb. giderler ise her meclis üyesinin (Tüzüğümüze göre Danışma Meclisi katılımcısı olan Genel Meclis üyelerimiz dâhil) üyesi olduğu sendika tarafından karşılanacaktır
Kamu emekçilerinin örgütlenmesine ve mücadelesinin geleceğine yön veren örgütlü karşı duruşun hayata geçirileceği tek adres KESK’tir.  Mücadele değerlerimize yönelik saldırıların her geçen gün arttığı koşullarda, kamu emekçilerinin beklentilerine cevap verebilecek bir örgütlü karşı duruşu hayata geçirebilmek için tüm örgütümüzün yukarıda ifade edilen plan doğrultusunda çalışmalarına hız vereceğine olan inancımızla;

Gereğini rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
Tarih: 03-04 Kasım 2012
Yer: Ankara – (Toplantı yeri önümüzdeki günlerde duyurulacaktır)
Gündem:
            A)Geçmiş sürecin değerlendirilmesi
            B) Önümüzdeki sürecin değerlendirilmesi
            a) Siyasal sürecin değerlendirilmesi
            b)Sendikal sürecin değerlendirilmesi
            c)Örgütsel durumumuzun değerlendirilmesi
                                                      
      

     Akman ŞİMŞEK                                                                        İsmail Hakkı TOMBUL
Eğitim-Örgütlenme Sekreteri                                                                  Genel Sekreter


Hiç yorum yok: