15 Ocak 2009 Perşembe

KULA SELENDİ İLÇE GEZİLERİ YAPILDI.


SES Manisa Şubesi İlçe gezilerini sürdürüyor. İlçe gezileri kapsamında 14.01.2009 günü Kula ve Selendi ilçelerini gezen sendika yönetimi Kamu hastane birlikleri pilot yasa tasarısı hakkında bilgi verdiklerini, üyelerinin ve çalışanların sorunlarını dinlediklerini dile getirdiler. Aynı gün akşam sendika yönetim kurulu ve sendika üyeleri yemekli bir toplantı düzenleyerek değerlendirmelerde bulundular.
Aile hekimliği uygulamasının bir yıllık değerlendirmesi,Kamu hastane birlikleri pilot yasasının sağlık çalışanlarına getireceği olumsuz çalışma koşulları da konuşulan konular arasındaydı.
Toplantı sonucunda SES üyeleri sendikal mücadele konusunda daha aktif çalışma ve hakların elde edilmesi konularında etkin mücadele edilmesi dileklerinde bulundular.
Toplantıda SES Şube Başkanı Zeynel KAPLAN'da bir konuşma yaparak. “Dünyada yaşanan ekonomik krizin Sağlık emekçilerini de etkilediğini ve sağlık çalışanlarının bir yandan ekonomik zorluklarla uğraşırken bir yandan da personel azlığı ve hasta yoğunluğu gibi olumsuzluklarla boğuşmak zorunda kaldıklarını.” söyledi. Konuşmasında Filistinde yaşanan katliamdan da bahseden Zeynel KAPLAN: “İsrail'in Filistin halkı üzerindeki katliam boyutundaki müdahalesini kınıyoruz. Bizler sağlık emekçileri olarak her zaman barıştan yana tavır takınırız ve mazlum halkların yanındayız dır.” dedi.

Hiç yorum yok: