21 Ocak 2009 Çarşamba

PARASIZ YEMEK HAKKIMIZDIR











SES Manisa Şubesi Üyeleri 21.01.2009 Çarşamba günü saat 12.30 da Manisa Ruh Sağlığı Hastanesi önünde toplanarak "Parasız Yemek Hakkı" için basın açıklaması yaptılar. Yaklaşık 70 kişinin katıldığı basın açıklamasında "Unakıtan Elini Soframızdan Çek." "Paralı Yemek Ruh Sağlığımızı Bozdu." dövizleri taşındı. Sık sık "AKP Sağlığa Zararlıdır." "Unakıtan Elini Soframızdan çek." "Parasız Yemek Hakkımızdır." sloganları atan grup adına basın açıklamasını Şube Başkanı Zeynel Kaplan okudu. Basın açıklamasında: Şube Başkanı Zeynel KAPLAN
"Bu gün dünya krizi bahane edilerek patronlara ve bankalara kaynak aktaran hükümete soruyoruz bu kriz emekçileri, sağlık çalışanlarını etkilemedi mi?
Yoksa sizler bizlerden aldığınız yemek paraları ile krizden çıkabileceğinizi mi düşünüyorsunuz?
Bu gün burada tekrar ediyoruz bu krizi biz yaratmadık bedelinide biz ödemeyeceğiz.
Başta parasız yemek hakkımız olmak üzere;
İş güvencemizden, geleceğimizden fedakarlık yapmamızı kimse bizden beklemesin.
Eğer illa bir fedekarlık yapılacaksa Maliye Bakanı çocuklarına verilen ihalelerin karlarından yapılmalıdır bu fedekarlığı.
Eğer illa bir fedekarlık yapılacaksa Başbakan oğlunun gemiciklerini feda etmelidir.
Eğer illa bir fedekarlık yapılacaksa Sümerbank arsasını 3,5 milyon dolara alıp birkaç hafta sonra 25 Milyon dolara İtalyan Redevko şirketine satan ortak girişim grubu yapmalıdır bu fedekarlığı.
Eğer illada fedekarlık yapılacaksa 9.500 Liralık maaşlarını beğenmeyen ve prim almak için çalışma yapan Milletvekilleri yapmalıdır bu fedekarlığı.
Eğer illada fedekarlık yapılacaksa makam arabalarınızdan, özel danışmanlarınızdan, eşe dosta dağıttığınız teşvik kredilerinden yapın bu fedekarlığı.
Sağlık Çalışanlarının bir öğün yemeğine göz dikerek hiçbir yere varamazsınız.
Buradan bir kez daha haykırıyoruz.
Parasız yemek hakkımızdır." şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından 22.01.2009 Perşembe günü Merkez Efendi devlet Hastanesinde Toplanarak İl Sağlık Müdürlüğü önüne yürüyeceklerini söyleyip, tüm sağlık çalışanlarını yarınki eyleme davet ederek bitirdiler.

Hiç yorum yok: