30 Ocak 2009 Cuma

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ ÇALIŞANLARININ DİKKATİNE


İLÇE VE İŞYERİ TEMSİLCİLİKLERİNE

Bir süreden beri Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarından sendikamıza, döner sermaye oranlarındaki düşüklük nedeniyle şikayetler gelmekteydi.
Hakikatende Toplum Sağlığı Merkezinde çalışanların döner sermaye miktarları diğer işyerlerinde(Hastane ve İl Müdürlüğü) çalışanlara göre düşük ve yetersizdir. Bu durum Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarında üzüntü ve haksızlığa uğramaktan kaynaklı çalışma şevkini kırıcı etki yaratmaktadır.
Sendikamız bu durumu tespit ettikten sonra aşağıdaki bir dizi eylem etkinliği hayata geçirmeye karar vermiştir:
1. Sendikamız tarafından hazırlanan ve talepleri içeren yaka kokartları 09-13 Şubat tarihleri arasında beş gün boyunca Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından takılacak. Bu şekilde ilk adım olarak çalışanların konuya duyarlılığı üst seviyeye çıkarılacaktır.
2. Sendika yönetim kurulu İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret ederek taleplerimiz iletilecek ve konunun Sağlık Bakanlığı gündemine taşınması talep edilecektir
3. Yine sendikamız tarafından hazırlanan talepler ve çözüm önerilerini içeren basın açıklaması 18 Şubat Çarşamba günü saat 12.30 da Merkez 1 Nolu Toplum Sağlığı Merkezi önünde okunarak taleplerimizin kamuoyu ile paylaşılması sağlanacaktır. Aynı gün ve saatte diğer ilçe toplum sağlığı merkezlerinde aynı basın açıklaması metni bir çalışan tarafından okunarak çalışanlarla paylaşılacaktır. Bu şekilde hem talepler kamuoyu ile paylaşılmış olacak hemde tüm toplum sağlığı merkezlerinde taleplerin bütünlüklü olarak ifade edilmesi sağlanacaktır.
4. 28 Şubat - 1 Mart 2009 tarihinde Ankara’da toplanacak olan SES Merkez Temsilciler Kuruluna Şubemiz yönetim kurulu tarafından konu götürülecek, gündemleştirilerek sunulacak ve Aile hekimliğine geçilen 30 ilin Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarının bu konuda ortak hareket etmesi sağlanmaya çalışılacaktır.
Yukarda ayrıntısı ile anlatılan eylem etkinlik programının hayata geçirilmesi telaplerimizin hayat bulması açısından önemlidir. Bu nedenle eylemlere katılım çok önemlidir.
Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
ŞUBE YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok: