16 Şubat 2012 Perşembe

7. Dönem 3. Şube Temsilciler Kurulumuz Akhisar'da Toplandı.





Giriş;
Genelde sendikal hareketin özel de şubemizi de oldukça yoğun ve yorucu bir dönemi geride bıraktık.
Bu dönemde hükümet, TBMM’nin açık olduğu halde, bir gece yarısı operasyonu ile Kanun Hükmünde Kararnemeler (KHK) çıkararak oldukça kapsamlı yıkım yasaları getirdi.Kamu Hastaneler Birliğinin(KHB) kuruluşu, ithal hekim, ithal hemşire, aile hekimliği kanununda pilot ibaresinin kaldırılması vb. birçok hak kaybı bu KHK demokrasisi ile kanunlaştırıldı.
Türk İş belki de tarihinin en kritik genel kurulunu bu dönemde gerçekleştirdi. Bu genel kurulda belki de ilk kez sendikal ağalık düzeni, sendikal bürokrasi bizzat Türk İş üyelerinin taban hareketi ile sarsıldı, değiştirilme iradesi ortaya kondu.
Ve ilk kez kamu çalışanları bu dönemde Ocak zammı alamadan yeni yıla girdi. 12 Eylül referandumunda verildiği söylenen ve bu yüzden referanduma “Evet” dememiz gerektiği iddia edilen, Toplu Sözleşme(!) yapılamadı ve kamu çalışanları, popüler deyişle “Keklik” sendikaların işbirlikçiliği sayesinde bu kötü durumla başbaşa bırakıldı.
Uludere katliamı başta olmak üzere bir çok acılarla bu dönemde karşı karşıya kaldık. Ve belki insanlık tarihinde az rastlanır bir şekilde sırf bir katliamı protesto ettiler diye Urfa Şubemiz basıldı, şube başkanımız göz altına alındı. KESK Genel Merkezi basıldı, KESK Genel Başkanı ve bir çok yöneticisi hapse mahkum edildi. Üzerimizdeki sürgün, ceza tehdidi neredeyse şube başkanlarımız ve şube yöneticilerimize varana değin hapis tehdidine dönüştü. İş yeri temsilciliklerimiz alçakça iftira ve komplolarla karşı karşıya kaldı.
Bir çok işyerinde ve ilçe de işyeri temsilcilerimiz, yöneticilerimiz bu tür baskılarla karşı karşıya kaldı. 663 sayılı KHK ile ilgili sunum yapmaya gittiğimiz Salihli Devlet Hastanesinde, toplantımızı engellemek için her türlü yolu deneyen, ancak engel olamayan başhekimin, toplantımıza sivil polis çağırmak dahil tüm engelleme girişimiyle karşı karşıya kaldık. ADSM başhekimin sözlü ve özel güvenlikle saldırıları ve burada yapacağımız sunumu engellemek için bizimle aynı saatte toplantı aldığına tanık olduk. Tüm bunlar fincancı katırlarının ürktüğünün birer kanıtıdır dedik ve doğru yolda olduğumuza emin olduk.
Bu saydığımız olumsuzlukların eksiği var fazlası yok. Ancak tüm bu baskı, zulüm, hak kaybı, yıkımların yanında iyi şeylerde oldu. 2 Kasım gece yarısı çıkarılan KHK’yi reddediyor ve meclislerimizi kuruyoruz diye yola çıktık. O yolda konfederasyonumuz KESK yolumuza ışık oldu ve KESK’in iş bırakabileceği, yaşamı var edenlerin SES’i olabileceğini 21 Aralık günü göstredi dosta düşmana…
21 Aralık grevimizin rüzgarından dahi sarsılan idareciler ve “Keklik” sendikalar başladılar çirkin oyunlar tertip etmeye. İlk olarak Tabip Odası ile olan birlikteliğimiz hedef aldılar; “Tabip Odası SES’in güdümüne girmiş.” Açıklamasını yaptılar. Ardından ellerinde çiçeklerle il sağlık müdürünü ziyaret ederek, vatandaşın sağlık hizmetinden duyduğu mennuniyetten dolayı hem tebrik ettiler hemde; “21 Aralık grevine katılmıyoruz.” diye beyanat verip Grev kırıcılığı görevlerini gayet iyi yaptılar. Yetmedi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi İş yeri temsilcimize idareyle, başhemşirelikle işbirliği yaparak iftira attılar, kara çalmaya kalktılar.
Sendikamız bu iftiraya ilk günden hem GREV’in coşkusu ile hemde iş yeri temsilcimize verdiği destekle gereken cevabı layıkıyla verdi. Olayın iftira olduğu savcılıkça da anlaşıldıktan sonra bize kara çalmaya çalışanlar iftiralarının altında kaldılar.
Başta da söylediğimiz gibi yoğun ve yorucu bir dönemi geride bıraktık ancak önümüzde daha yoğun ve yorucu günler bizi bekliyor. Sendikamızın aktif katılımı ile kurulan “Manisa Sağlık Hakkı Meclisi” ile halkımızla birlikte olarak mücadeleye devam edeceğiz. “Herkese Eşit, Ücretsiz, Ulaşılabilir Sağlık” demeye ve bu isteğimizde ısrarcı olarak mücadeleyi yükseltmeye hep birlikte, haydi diyoruz.
Yaşasın sendikal mücadelemiz, yaşasın SES.


01 KASIM 2011-10 ŞUBAT 2012 TARİHLERİ ARASI FAALİYET RAPORU
22.11.2011 günü Kadına yönelik şiddete karşı mücadele haftası çerçevesinde Ruh Sağlığı Hastanesi önünde yaklaşık 70 kişinin katıldığı basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması Şubemiz Kadın Sekreterince gerçekleştirildi.
25.11.2011 günü Ağız Diş Sağlığı Merkezinde saat 12.30 da Diş Hekimleri haftası sebebiyle basın açıklaması yapıldı. Ağız ve Diş Sağlığı merkezinde ki sağlık emekçilerine hazırladığımız Ağız ve Diş Sağlığı sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili dosya dağıtıldı.
25.11.2011.gününün “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” olması sebebiyle KESK Şubeler Platformu olarak Manolya Meydanında resim sergisi yapıldı. Resim sergisinde halka el ilanları dağıtıldı. Şiirler okunarak serbest kürsü yapıldı ve sergiye katılanların duygu ve düşünceleri paylaşıldı. Resim sergisi ve yapılan bilgilendirme yoğun bir ilgiyle karşılandı ve farkındalık yarattı. Akşam programında da yaklaşık 200 kişini katıldığı Eğitim-Sen önünden başlayan ve Manolya Meydanında sonlanan meşaleli yürüyüş yapıldı. Sloganlar eşliğinde ve tüm siyasi parti ve kitle örgütlerinin kadınlı erkekli geniş katılımıyla yapılan yürüyüş oldukça renkli ve çok sesli gerçekleşti. Meşaleli yürüyüş Manolya Meydanında yapılan basın açıklamasıyla sonlandırıldı. Basın açıklamasını SES ve Eğitim-Sen kadın sekreterleri okudu.
30.11.2011 günü Şubemiz Eğitim ve Örgütlenme komisyonunun yaptığı program çerçevesinde Salihli Devlet Hastanesine gidildi. Kamu Hastane Birlikleri hakkında yapılan sunumu komisyon üyesi Zeynel Abidin KAPLAN yaptı. Sunum öncesi Başhekimlik tarafından engelleme girişimleri yaşanmış. Memur Sen Salihli temsilcisinin idareyle işbirliği içerisinde sendikamızı ve ilçe temsilcimizi hedef gösteren çalışmaları olmuştur. Hatta başhekim toplantımızın yapıldığı saatte orada bulunmak üzere sivil polis çağırdığı görüldü. Bu durumun yasal olmadığı toplantı öncesi orada bulunan sivil polise anlatıldı ve oradan ayrılması sağlandı. Başhekimin bu tavrı, 4688 sayılı sendika yasasında ki örgütlenme özgürlüğünü engelleme ve sendikamıza yönelik bu baskılama girişimi nedeniyle hem sağlık müdürlüğüne hem de genel merkezimize iletilmiştir. Sağlık müdürlüğünde toplantı yapılmış, sorun ilgili birimlere aktarılmıştır. Böylelikle yazışmalarla engelleme çalışması aşılmış, sunum yapılabilmiştir. Daha sonrasında yasal ve hukuksal zeminde bu anti- demokratik durumla ilgili dosya ve raporlar hazırlanmış genel merkezimize iletilmiş, sonrasında da Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Başhekim ve Memur-Sen’ nin ilgili yetkileri hakkında yasal işlem başlatılması için girişimler yapılmıştır.
01.12.2011 günü KESK li tutuklular ve KESK ‘e yönelik yapılan baskıları kınayan basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması Eğitim-Sen’de gerçekleşti.
03.12.2011 günü KESK, DİSK, TMMOB olarak ülkenin genelinde hâkim kılınmaya çalışılan korku imparatorluğu sürecinde ki estirilen baskı, gözaltı, tutuklamaların ve tüm uygulanan anti-demokratik uygulamaların kınandığı bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması tüm kitle örgütleri ve siyasi partilerin katılımıyla Manolya Meydanında yapıldı.
03.12.2011 günü İlimizde TMMOB öncülüğünde yapılan Kent Sempozyumuna Şubemizde bir çalışmayla katkıda bulundu. Eğitim ve örgütlenme komisyonunun Manisa da ki hastanelerde yaptığı anket çalışmalarının değerlendirmesiyle yapılan çalışma sonuçları “Sağlık Çalışanlarının Sağlıklı ve Güvenli Çalışma Hakk”’ başlığında Kent Sempozyumunda katılımcılarla paylaşıldı. Sunumu Komisyon adına Zeynel Abidin Kaplan yaptı. Aynı Sempozyuma Sağlık Müdürlüğü ve Manisa Tabip Odası da bir sunumla katıldı. Sağlık Müdürünün İlimizde ki kamu-özel ortaklığı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiği sunum sonrası şubemizin hazırladığı, tüm hastanelerde ve iş yerlerindeki sağlık çalışanlarının iş güvenceli çalışma tablosu ve sonuçlarını gözler önüne seren çalışma çok yerinde ve kapsayıcı olmuştur. Böylelikle katılımcı sağlık çalışanlarının soru ve eleştirileriyle “Sağlıktaki Dönüşüm” masaya yatırılmış, etkileri ve sonuçları konuşulmuştur.
07.12.2011 günü GREV çağrı amaçlı KESK Şubeler Platformu olarak Eğitim- Sen de basın açıklaması yapıldı.
08.12.2011 günü Devlet Hastanesi önünde Şubemizin hazırladığı bildiriler hem halka hem de sağlık çalışanlarına dağıtıldı ve greve çağrı yapan basın açıklamamı yapıldı. Halkın yoğun bir ilgi gösterdiği olduğu basın açıklamasına yaklaşık 50 kişi katıldı.
10.12.2012 günü Grev hazırlıkları çerçevesinde KESK MYK ve BES MYK üyelerinin katıldığı program gerçekleştirildi. KESK Şubeler Platformunun İl ve ilçelere yaptığı çağrıyla Manisa Öğretmen evinde geniş katılımlı toplantı gerçekleştirildi. Manisa da ki grev programının konuşulup, iş yerlerinde yaşanan sorunların ve sürecin değerlendirildiği toplantı, KESK heyetinin hükümetle yürüttüğü toplu sözleşme toplantıları bilgilendirmesi ve siyasi sürecin değerlendirilmesiyle sonlandı.
12.12.2011 günü Doğum Evi Hastanesi ziyaret edilerek çalışanlara yönelik el ilanları dağıtıldı. Süreç değerlendirilerek grev çağrısında bulunuldu. Bu çalışma esnasında kamu-sen üyeleri olduğunu öğrendiğimiz kişiler tartışma açmak isteyerek grev gündemini sabote etmiş ve çalışmamızı engellemişlerdir. Kadın dergimizde çıkan Prof.Büşra Ersanlı ilgili yazı bahane edilerek, sendikamıza yönelik karalama yapılmıştır. Daha sonrasında bu kişiler hastane Müdür yrd. Odasına giderek SES yöneticileri hakkında “siyasi propaganda yapıyorlar”‘şeklinde sözlü şikâyette bulunmuşlardır. Müdür Yrd. Destekleyici ve onay veren bu tutumu Şube yönetimi tarafından anında ziyaret edilerek kınanmıştır. Sendikamızı karalama, baskılama ve sindirme girişimi olarak değerlendirdiğimiz bu olay Başhekimliğe yazılı olarak iletilmiş ve ilgili kişiler hakkında yazılı şikâyette bulunulmuştur. Daha sonrasında iş yeri temsilcimiz  Hilal BİNGÖL ve üyelerimizle bir toplantı gerçekleştirmiş ve bu toplantıda yaşanan süreç anlatılmıştır.
14.12.2011 günü SES Genel Başkanı ilimizi ziyaret etmiştir. Sabah ETV de 21 Aralık grevi ile ilgili TV programına katılım sağlanmıştır. İlimizde yaşanan sistematik olarak yürütülen ( Salihli Devlet Hastanesi, ADSM, Doğumevi) SES ‘e yönelik baskı ve örgütlenme özgürlüğünün engellenme girişimleri ilgili Manisa Valisi ile görüşme yapılmıştır. Şube yönetiminin de katıldığı bu ziyarette Genel Merkezin Salihli Başhekimiyle ilgili hazırladığı hukuk dosyası elden sunulmuş ve tüm baskılara, yıldırmalara karşı SES in ve KESK in taviz vermeyeceği hem yazılı hem de sözlü olarak iletilmiş ve gerekli işlemlerin yapılması ricasıyla bunun takipçisi olunacağı ifade edilmiştir. Aynı gün Celal Bayar Üniversitesi bileşkesinde ki iki binada KHB ile ilgili sunum yapılmıştır. Sunumu Örgütlenme ve Eğitim komisyonu adına Zeynel Abidin Kaplan yapmıştır. Genel başkanın süreçle ilgili değerlendirme konuşmasının ardından tüm sağlık çalışanlarına grev çağrısı yapılmıştır.
14.12.2011 günü akşam Salihli İlçe Temsilciliği ziyaret edilip grev süreci ve Salihli Devlet Hastanesi Başhekimi ilgili yaşanan sorunlarında konuşulmuştur. Toplantıda Sendikamızın KHK ve Grev öncesi bilgilendirme toplantısına öncesinde yer vermeyerek engellemeye çalışan Başhekimin, bunu başaramayınca polisiye tedbirler almaya kalkışmasının kabul edilemeyeceği ifade edilmiştir. Ayrıca SES’i ve KESK’i karalama ve itibarsızlaştırma girişimini idarecilerle iş birliği içinde yapmaya kalkan Memur-Sen iş yeri temsilcileri ve yöneticileriyle ilgili nasıl mücadele edilmesi gerektiği konuşulmuştur. Toplantı sonucunda Salihli SES Temsilcilik başkanımız ve Konfederasyonuz KESK hakkında usulsüz iddialarda bulunan Sağlık Sen ilçe temsilcisinin yoğun bir karalama çalışması, toplantı provoke etme girişimlerine, hatta hastane içindeki toplantı salonuna sivil polis ve hastane polisi çağırma aymazlığı gösteren idarecilere karşı verilecek en iyi cevabın örgütlenme ve birleşik mücadeleyle ve grevimizle taçlanacağını ifade edilmiştir. Toplantıda yaşanan bu olayla yapılmak istenen SES’i baskılama ve yıldırma amaçlı tüm sistematik çalışmalar da hem Genel Merkez’in hem de Şube Yönetiminin sürece anında müdahil olmasının önemi vurgulanarak bunun üyelerin moral ve motivasyonlarının arttığının ifade edilmiştir. Siyasal sürecin değerlendirilmesi ve grevin programlanmasıyla toplantı sonuçlanmıştır.
15.12.2011 günü Grev çağrısı programı çerçevesinde Ruh Sağlığı Hastanesinde masa açılarak hastalara ve çalışanlara bildiri dağıtıldı. Greve çağrı ve isteklerimiz ve sağlıkta ki yıkımın anlatıldığı basın açıklaması yapılarak, destek istendi.
15.12.2011 günü Manisa ilinde KESK MYK il gezileri programı çerçevesinde 21 Aralık grevinin örülmesi amaçlı yoğun bir proğram gerçekleşmiştir.ALİ KILIÇ (KESK), ABDULLAH KARAHAN (EĞİTİM SEN), MUSA SEVER (BES), ATİLA İREY (TARIM ORKAM-SEN) katılımlarıyla işyeri temsilcileri ve aktivistlerin katıldığı bir kahvaltı yapılmıştır. Daha sonrasında herkes bağlı olduğu Sendika yöneticileriyle birlikte iş yeri gezileri düzenlemiştir.Siyasi parti gezileri çerçevesinde de CHP den randevu alınmış ve saat 15 de basın toplantısı yapılmıştır. Toplantıya KESK dönem sözcüsü olarak şube başkanımız , Eğitm- Sen Yöneticisi İsmail Şener ve KESK MYK dan Ali Kılıç katılmıştır. CHP il ve ilçe yöneticileriyle birlikte yapılan basın toplantısında , 21 aralık grev kararı ve ülkenin son siyasi durum ve gelişmeler, gelinen süreç, KESK olarak neden grev kararı alındığı konuları paylaşılmıştır. CHP nezdinde tüm kamuoyuna, halka ve emek dostlarına grevde yanımızda olma daveti yapılmıştır.Yerelde çıkan haberlerde ki Memur-senin' greve katılmıyoruz, bize hiç sorulmadı,sürecin içinde değiliz' açıklaması ve SES ve TTB ye yönelik basın önündeki saldırılarla ilgili sorulara KESK MYK kamuoyunu yanıltmaya çalışan Memur-sen başkanına verilecek en iyi cevabın 21 Aralık grevinin en geniş ve en etkili bir şekilde emek dostları ve halkımızla örülmesiyle gerçekleşmesi ile olacağını ve Yine Manisa Sağlık il müdürünün grevin suç olmasıyla ilgili verdiği demece cevaben en demokratik haklarımızı bir suç gibi gösteren idarecilerin olduğunu, hem Anayasadaki haklarımız hem de İLO sözleşmesi gibi uluslararası sözleşmelerdeki devletin taahhüdünden dolayı grev hakkımızın olduğu ve demokratik ülkelerin 50 yıl önce kazandıkları ve yasalarla güvenceye alınan bu hakkımızın ülkemizde maalesef hala düzenlemeler yapılmayarak oyalandırılmamızın KESK olarak kabul edilmeyeceği vurgusunun yapıldığı bir basın toplantısı gerçekleşti.
16.12.2011 saat 10.30 da Salihli Temsilciliğiyle birlikte şube yönetimi sağlık emekçilerini ziyaret etti. Tüm poliklinikler gezilerek 21 Aralık grev gündemli bilgilendirme yapıldı ve broşürler dağıtıldı. Basın açıklamasına çağrıda bulunuldu. Hastalara grev gerekçeleri anlatılarak el ilanları dağıtıldı. Başhekimin yaptığı baskılarının protesto edeceği ve grev davetinin yapılacağı basın açıklama öncesi Başhekimlik aynı saatte bir toplantı duyurusunu anons etti. Basın açıklamasına katılımı azaltmak için Başhemşirelik tüm servisleri arayarak idari toplantı katılım için baskı yapmıştır. Tüm engelleme girişimine rağmen Bu 12.30 da basın açıklaması oldukça geniş katılımlı ve oldukça coşkulu gerçekleşmiştir. Kamuoyunda Salihli Başhekimi ve memur-sen teşhir edildiği basın açıklaması yapılmıştır. Basın açıklaması sonrasında sergilenen bu kararlı tutum hem kamuoyunda hem de ve üye ve çalışanlarda geniş yankı ve beğeni uyandırmıştır. Yaşanan süreçte bu girişimler sonuç vermiş be Salihli Devlet Hastanesi başhekimi hakkında İdari soruşturma açılmıştır.
16.12.2011 günü CBÜ TF hastanesinde çalışanlara ve halka bildiri dağıtıldı. Greve çağrısının yapıldığı basın açıklaması ile hem çalışanlardan hem de halktan destek istendi.
16.12.2011 günü Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimliği ile Doğumevinde yaşanan sorunla ilgili(işyeri ziyaretinde sözlü saldırı ve tutum) bir toplantı yapılmıştır.Şubemizin konuya ilişkin sunduğu rapor dikkate alınmış ve Başhekimliğin yaptığı davete gidilerek, konu hakkında ki görüşler ve SES in tutumu iletilmiştir..
17.12.2011 günü manolya meydanında KESK Şubeler Platformu olarak basın açıklaması yapılarak halkımıza yönelik hazırlanan greve çağrı bildirileri dağıtıldı.
19.12.2011 günü Merkez Efendi Devlet hastanesinde masa kurularak sağlık çalışanlarına ve halka dönük duyurular ve el ilanları yapıldı. Basın açıklaması yapılarak buradan da sağlık çalışanlarının grev gerekçeleri anlatıldı.Halka yönelik katkı ve katılım paylarının kaldırılması ve sağlık hakkı için mücadelede destek olunması için greve daveti ve Manisa da ki GREV güzergahı anlatıldı.
20.12.2011 GREV öncesi TTB ve KESK şubeler Platformuyla birlikte yapılan yoğun programların Manisa halkına duyurulması çalışmaları kapsamında kentin merkezlerinde ki panolara ve bilbortlara grev kararımız ve davetimizin olduğu ilanlar asıldı. Sağlık İl Müdürünün grev yapacaklara gerekli yasal işlemleri yapılacağı demecine cevaben demokratik hakkımızın kullanımında meşruluk kazandıracağını ve katılımı artıracağını düşündüğümüz bu ilanlar verilmiş ve ilanlar bir hafta askıda kalmıştır.
21.11.2011 günü GREV günü CBÜTF hastanesinde %60, Ruh sağlığında %100 iş bırakma yaşanmış diğer kurumlarda katılım sağlanmıştır. O gün sabah CBÜTF Hastanesi ve Ruh Sağlığı Hastanesi önlerinde toplanmaya başlanmış, Ruh Sağlığı yürüyüşle Gazi ilköğretim okulunda KESK bileşenleriyle buluşmuştur. CBÜTF hastanesinden gelen diğer kola da KESK bileşenleri katıldı. İki ayrı koldan coşkulu bir yürüyüşle yol üzerinde ki maliyeden Büro emekçileri ile buluşuldu. Saat 12.00de her iki kol yaklaşık 1500 emekçiyle manolya meydanında buluşuldu. Sloganlar ve halaylarla taleplerimiz duyuruldu. Basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını KESK ve TTB yaptı.
23.12.2011 günü Ruh Sağlığı Hastanesinde Memur-Sen başkanı ve iş yeri temsilcilerinin grev öncesinde Başhekimi basın ordusuyla ziyaretinde SES işyeri temsilci hastane çalışanlarını ‘fişleme yapıyor’ şeklinde sendikamızı karalama ve grev gündemini saptırma ve SES’i sindirmeye yönelik baskı girişimi ve hastaneye polisiye tedbirler alınarak idarenin de el birliğiyle çalışma barışını bozan bu tutumu değerlendirildi. Tüm çalışanlara Memur-Sen in amacının anlatıldığı ve idarecilerin yanlı tutumunun teşhir edildiği ve SES’in işine, iş güvencesine ve geleceğine sahip çıkmaktaki kararlı tutumuna vurgu yapan açık mektuplar dağıtıldı. Sistemli yürütülen tüm bu baskı ve sindirme girişimlerine karşın birleşik ve örgütlü bir cevabın verilmesi gerekliliğinden yola çıkarak diğer hastanelerde de grev sürecinin ve tüm bu baskıların amacına yönelik açık mektuplar yazılarak dağıtıldı. Memur- sen’ nin ve hastane idaresinin kabul edilmez bu tutumuna karşı KESK Şubeler Platformu olarak hastane bahçesinde basın açıklaması yapıldı. Yaklaşık 80 kişini katıldığı açıklama öncesinde Başhekimde ziyaret edilerek açıkça linç ve iftira kokan bu komplo girişimini KESK olarak kınandığı ve doğan sıkıntı aktarıldı. Sağlık Sen Manisa şubesinin iddiası üzerine Başhekimlilik her hangi bir ön soruşturma yapmadan işyeri temsilcimizin ‘çalışanları işyerindeki bilgisayarında fişlediği iddiası ile savcılığa memur-sen üyesi Başhemşire ve memur-sen iş yeri temsilcisi Başhemşire Yrd. Aracılığıyla suç duyurunda bulunmuş ve ertesi gün arkadaşımızın bilgisayarına emniyet güçlerince el konulmuştur. Böyle bir tutumun yanlışlığı, kabul edilmezliği ve sendikalar arasında idarenin açıkça taraf tutularak suç işlediği ve açıkça yaşanan tüm sürecin hukuksuz işletildiği ifade edilmiştir. KESK olarak bu antidemokratik tutumun hesabının sorulacağı ve ısrarla takipçisi olunacağı söylenmiştir.
26.12.2011 Maraş katliamı ve Ermeni Soykırımını ile ilgili süreçte KESK Şubeler Platformu sözcülüğümüzden dolayı bir basın açıklaması yapıldı. Ülkemizin demokratikleşmesi için yıllardır mücadele eden KESK’in ülkemizin geçmiş karanlığı ve kapanmayan yaralarını merhem olmaya çalışmasından ve sorunlarınköklü çözümünün ancak, dili, dini, mezhebi ne olursa olsun bu topraklarda yaşayan insanlarımızın acıları ve sevinçlerinin ortaklığı üzerine yeni bir tarih anlayışını inşa etmemizle ve belleği oluşturmamızla mümkün olacağı ifade edildi. KESK’in tüm tarihi boyunca bir arada inatla özgür, demokratik ve barışı savunacağı, geleceği örmeye çalışacağına vurgu yapıldı. Manisa kamuoyunda diğer sendika konfederasyonlarının basında ırkçı ve faşizan söylemlerini cevap olarak Konfederasyonumuz KESK, tarihin çöplüğüne atılan tüm söven ve ırkçı söylemlere inat her zaman ‘barış’ ‘Kardeşlik’ diyeceğini ve gücünü tüm halkların haklı özgür, bağımsız, demokratik mücadelesinden alacağını ifade edildi.
29.12.2011 günü Emekli Sen in yaptığı basın açıklamamsına katılım sağlındı. Manolya meydanında kurulan yardım sandığıyla milletvekillerine sembolik paralar atıldı. El ilanlarıyla milletvekillerine yapılan kıyak emeklilik ve zamlar protesto edildi. Basın açıklaması yapılarak emekliyi ve emekçiyi yok sayan AKP hükümeti ve İMF ve Dünya Bankası uygulamalarını dayatan tüm uygulamalar kınandı. Halkın yoğun bir ilgi gösterdiği basın açıklaması sonrası protesto faksları için PTT ye yüründü.
30.12.2011 günü milletvekili maaşlarına yapılan zamlar ve kıyak emeklik düzenlemesi ile ilgili protesto yapıldı. Şubede basın açıklaması yapılarak bu zammı protesto esnasında Genel Merkez yöneticilerimize yapılan saldırıda protesto edildi.
30.12.2011 günü MEDH, CBÜTF hastanesi işyeri ziyareti yapılarak grev ve yaşanan süreçle ilgili bilgilendirme yapılıp bildiri ve şubenin hazırladığı açık mektup dağıtıldı.
04.01.2012 günü Uludere de yaşanan katliamla ilgili olarak KESK şubeler platformu olarak basın açıklaması yapıldı.
10.01.2012 günü 4688 sayılı sendika yayasındaki değişiklikler hakkında posta önünde basın açıklaması yapıldı ve ilgili milletvekillerine faks çekildi.
13.01.2012 günü Sabah erken saatte KESK Genel Merkezine yapılan arama ile igili olarak KESK Manisa Şubeler platformu olarak SES Şube binasında basın açıklaması yapıldı. Şubeler platformu adına SES Şube Başkanı basın açıklamasını yaptı.
13.01.2012 günü 112 Acil çalışanları günü olması sebebiyle Manisa merkezdeki 112 istasyonları ziyaret edilmiş. Sağlık emekçilerinin sorunları dinlenmiş ve süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır.
15.01.2012 tarihinde KESK Şubeler Platformu olarak basın açıklaması yapıldı. Eğitim-sen önünde toplanılarak meşalelerle manolya meydanına yüründü.
18.01.2012 günü Manisa da Sağlık Meclisi kurulması için Manisa Tabip Odası, SAHHAD ve SES olarak toplantı yapıldı.
19.01.2012 günü Saruhanlı ilçesi işyeri ziyareti yapılıp çalışanlarla görüşüldü
20.01.2012 tarihinde Manisa SES şube binasında basın açıklaması yaparak SES Urfa Bşk. gözaltına alınmasını kınadığımız belirtildi ve basın açıklaması okundu.
23.01.2012 günü Manisa eşi tarafından öldürülen Şefika ETİK in davasını izlendi ve KESK kadın komisyonu olarak adliye önünde basın açıklaması yapıldı.
24.01.2012 tarihinde Manisa Tabip Odası binasında yapılan basın toplantısında SAHHAD SES TABİP ODASI ‘nın çağrısıyla yapılan 'Sağlık Meclisi' duyurusu yapıldı. İlk yapılan toplantı ayrıntıları paylaşılırken ikinci yapılacak toplantıya davet yapıldı. Sağlıktaki son durum değerlendirilip ortak metin okundu. Ortak metni TTB Genel Sekreteri Şahut Duran okudu.
27.01.2011 günü kentsel dönüşüm mağduru olan cumhuriyet mahallesi halkıyla kentsel dönüşüm ve sağlıkta dönüşüm mağdurları olarak yapılan basın açıklamasına katılındı. Burada Sağlık Meclisi nin hazırladığı el ilanları halka dağıtıldı.
31.01.2012 günü Sendika Yasası değişiklikleri hakkında KESK Şubeler Platformu olarak Eğitim-Sen önünde toplanan bileşenler, yürüyerek Manolya meydanına geldi. Basın açıklamamsı yapılarak AKP hükümeti ve eskisinden daha geri düzenlemeler içeren toplu sözleşme ve yapılmak istenen grevsiz sendika yasasını protesto edildi.
30.01.2012 günü Ruh Sağlığı Hastanesinde Memur- Sen ve hastane idari işbirliğiyle yapılan işyeri temsilcimize ve SES ‘e yönelik baskı ve sindirme amaçlı iftira sonucunda yapılan idari soruşturma ve savcılık ön incelemede takipsizlik kararı verildi. Bu durum yine hastane çalışanlarına bir açık mektup yazılarak duyuruldu. Tüm servis ve poliklinikler gezilerek açık mektuplar dağıtıldı ve basın açıklamasına davet yapıldı. SES İn aklanarak ve güçlenerek çıktığı bu süreçte hastane bahçesinde basın açıklaması yapıldı.’SES çalışanları fişliyor iddiasını manşet yapan tüm basın çağrıldı. Soruşturmanın sonucunun aynı duyarlılıkla ve genişlikte basında yer alması sağlandı. Basın açıklamasına CHP milletvekili Özgür Özel ve siyasi partilerle birlikte tüm emek dostları destek verdi. katılarak destek verdi
02.02.2012 tarihinde KESK Şubeler Platformu olarak Manisa KESK Şubeler Platformu olarak meclis gündemine gelen 4688 sayılı Sendika Yasası protesto edildi. Eğitim-Sen önünde toplanılarak sloganlar eşliğinde AKP il binası önüne gelinerek basın açıklaması yapıldı.
6.02.2012 tarihinde KESK Şubeler Platformu olarak İl Sağlık Müdürlüğü ziyaret edilerek Ruh Sağlığı Hastanesinde iş yeri temsilcimiz nezdinde Ses’in ve KESK İn örgütlenme özgürlüğü önündeki idari baskılarla ilgili toplantı yapıldı. İş yeri temsilcimizin yürütülen tüm hukuksal sürecin sonucunda hiçbir soruşturmaya yer olmayan sonuçlarına rağmen görev yerinin değiştirilmesinin kabul edilmez olduğu vurgulandı. Bu süreçte sorumlu olan tüm idarecilerin hakkında idari soruşturma açılması talebiyle hazırlanan hukuk dosyası sağlık İl müdürüne verildi
10.02.2012 tarihinde Ruh Sağlığı Hastanesi İş yeri temsilcimiz hakkında hazırlanan hukuk dosyası daha önce tespit ettiğimiz idarecilerin taraflı ve kötü idareciliği ve Memur-Sen’ nin kadrolaşmasıyla ilgili hazırladığımız raporlarla birlikte Valiliğe gönderildi.
10.02.2012 tarihinde Akhisar ilçemizde örgütlenme çalışması programı çerçevesinde ziyaret gerçekleşti. ADSM ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Hastaneler ziyaretinde KESK’in sesi ve Şubenin hazırladığı açık mektuplar dağıtıldı.Hastanede çalışanların ilettiği sorunlar ve hastane Başhekim Yrd. ve hastane Müdür Yrd. Memur-Sen’ nin örgütlenmesi ile ilgili aktif rol oynaması ile ilgili Hastane Başhekimliğinde toplantı yapıldı. Sorunların ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantı olumlu bir havada geçti.
10.02.2012 tarihinde KESK Kadın komisyonları öncülüğünde ‘Emekçi Kadınlar Platformu’ oluşturma amaçlı tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunuldu. Öğretmen evinde yapılan toplantı platform kurulması ve etkinleştirilmesi yönünde eğilim belirlendi. Bu toplantıda KESK Kadın platformunun 8 Mart öncesi yaptığı çalışmalar ve öneriler sunuldu. Ortaklaşılan eylem ve etkinliklerin birlikte örülmesi kararının alındığı toplantıda 25 Şubattan başlayarak 8 Mart süreci programlandı.

Hiç yorum yok: