16 Şubat 2012 Perşembe

Kesk Kadın komisyonu çalışması‏


Kesk kadın komisyonunun çağrısıyla Manisa da ki tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütleri Manisa öğretmen Evinde bir toplantı gerçekleştirdiler.Emekçi kadın platformu kurulmasına yönelik ortak kararların alındığı toplantıda 8 mart ile ilgili eylem ve etkinlikler planlandı.Aşağıdaki rapor hazırlandı.



Kadın mücadelesi uzun soluklu ve örgütlü yürütülmesi gereken özgün bir mücadele alanıdır. Yedin bin yıllık sınıflı toplumun ağır baskısı sonucunda kadının kaybettiği konumunu yeniden kazanması ve özgürleşmesi ancak kadınların vereceği mücadelenin sonucunda gerçekleşebilir. Kadınlar örgütlü durduğu kendi emeğine, kimliğine ve bedenine sahip çıkabildiği oranda yaşadığımız toplum özgürleşebilecektir. Bu doğrultuda 150 yıldır devam eden kadın mücadelesine yeni bir halka eklemek üzere Manisa’da da KESK’li kadınlar olarak 25 Kasım kadına yönelik Şiddet ,Taciz ve Tecavüze karşı mücadele haftasında olduğu gibi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü haftasında da çeşitli etkinlikler organize çabası içine girildi..

Manisa SES ve Eğitim-Sen kadın komisyonlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe 2 ay kala başlattıkları çalışmalar adım adım ve genişleyerek devam ediyor. Komisyonlar, yapılacak etkinlikleri zenginleştirmek ve kitleselleştirmek amacıyla 10 Şubat Cuma günü Manisa Öğretmen Evinde demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerle bir araya geldi.

KESK dönem sözcüsü ve SES Başkanı Serpil DENİZ’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda Eğitim-Sen kadın Sekreteri Melek VAROL ve SES Kadın Sekreteri Ayça RAMAZAN bir haftaya yaymayı planladıkları etkinliklerle ilgili katılımcılara bilgi verdiler.

Toplantıya, ÖDP,TKP, EDP, EMEP,CHP, HDK, TTB, SAHHAD, Emekli-Sen,Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği,BDSP,Cumhuriyetçi Kadınlar ve ADD olmak üzere ondört örgüt temsilcisi katıldı. Alevi kültür Derneği ve Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfının da mazeret belirttiği ama her türlü desteği sunacağını bildirdiği toplantıda katılımcıların tek tek görüş ve önerilerinin alındı. Toplantı ağırlıklı olarak, kadının görünür ve görünmeyen emeğinin ön plana çıkarılarak hak ettiği değeri kazanması doğrultusunda atılabilecek adımların neler olabileceği konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Ayrıca 8 Mart’ı yaratan kadın iradesinin öne çıkmasının, bu gün çok daha yoğun bir biçimde baskılandığı, kadının toplumsal yaşamın her noktasında ezildiği, sömürüldüğü, ikinci sınıf bir vatandaş pozisyonuna indirgenmeye çalışıldığı bir süreçte daha fazla önem taşıdığı belirtildi.

Günümüzde Kadınlar cinsel, sınıfsal ve sosyal alanda baskıya maruz kalmakta, şiddet görmekte ve çok daha yoğun bir biçimde sömürülmektedir. Tüm bu alanlarda kadınların hak ettiği konumu elde edebilmesi onların örgütlü gücünden geçmektedir. Bu doğrultuda toplantıya katılan siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri’ Manisa Emekçi Kadınlar Platformunun ‘kurulması kararını aldı. Manisa Emekçi Kadınlar Platformu Kuruluş sürecini tamamladıktan sonra faaliyetlerin dönemsel sözcülüklerle koordine edilmesi ve 8 Mart haftasında yapılacak tüm eylem ve etkinliklerin toplantıya katılan tüm bileşenlerle organize edilmesi kararlaştırıldı.

KESK Kadın Komisyonu

Hiç yorum yok: