26 Şubat 2012 Pazar

MANİSA KESK KADIN KOMİSYONU 8 MART KAPSAMINDA KAHVALTIDA BULUŞTU.VALTISI



KESK Kadın Komisyonunun 8 Mart nedeniyle düzenlediği etkinliklerden olan kahvaltı etkinliği 25 Şubat 2012 Cumartesi günü saat:10.00 da Bozköy kır kahvesinde düzenlendi.
Kahvaltıya çeşitli STK lardan ve KESK üyelerinden 100'ün üzerinde kişi katıldı.
Müzik dinletisi ve konuşmaların olduğu etkinlik sonrası basın açıklaması yapıldı.
Basın açıklamasını KESK Kadın Komisyonu Adına SES Kadın Sekreteri Ayça Ramazan yaptı.



Değerli basın emekçileri, değerli dostlar!
Sizleri emeğimizin, bedenimizin, dilimizin, sevgimizin sömürülmediği, sermaye ve erkek egemen zihniyete karşı verdiğimiz mücadelenin azmi ve umuduyla selamlıyorum!
Bu gün burada yıllardan beri kendi özgürlüğümüz aynı zamanda da emeğin özgürlüğü için verdiğimiz mücadelenin ürünlerini paylaşmak ve birbirimizden destek alarak örgütlü gücümüzü yarınlara taşıyabilmek amacıyla toplanmış bulunmaktayız! Biz kadınlar yürüttüğümüz örgütlü mücadelemizle doğrudan sermayenin karşısında yeralıyoruz. Verdiğimiz bu mücadelenin yanında kapitalizmin erkek egemen anlayışa uygun olarak yaratmak istediği kadın modelini de reddetmekteyiz. Bize biçilmiş toplumsal cinsiyet rollerini deşifre ederek bu dayatmalarla hesaplaşan bir mücadele vermekteyiz! Elbette ki bu hiç de kolay olmuyor! Kadın olarak kimliğimize, bedenimize, emeğimize sahip çıkmanın bir bedeli oluyor! Tacize tecavüze uğruyor, öldürülüyor, tehdit ediliyor toplumsal baskı mekanizmaları ile sindirilmeye çalışılıyoruz! İşte bu yüzdendir ki kadın mücadelesi çok yönlü olmalıdır.
Küresel sermayenin toplumun tüm sosyo- ekonomik ve kültürel yaşamına amansızca saldırdığı bir dönemden geçiyoruz. En çok da kadın bedeni üzerinden kendini üreten bir mekanizma yaratılmaya çalışılmaktadır. Kadınlar cinsel bir obje olarak görülmekte, düşük ücretle çalıştırılmakta, ev içi emekleri görmezden gelinmektedir. Ekonomik özgürlüğü olan kadınlarda baskıcı ve köleleştirici politikalardan nasibini almakta, sınırlı ve tanımlanmış bir yaşam sürmeye zorlanmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki toplumsal dönüşümün olmadığı yerde bireysel anlamda kazanılan özgürlükler bir balon gibi en ufak bir delikte sönmeye mahkûmdur.
Sermaye daha çok kâr etsin diye yapılan Savaşlardan ve yaşanan yıkımlardan yine en çok kadınlar etkilenmektedir. Katledilmekte, eşini, çocuğunu yaşam alanını feda etmeye zorlanmaktadır.
İşte tüm bunları görememek, bize dayatılmaya çalışılan köleliğin farkında olamamak en vahim olanı. Özgürlüğü, kapitalizmin ürettiği lümpen, içi boş bir tüketim çılgınlığı ile sınırlı algılamak! Oysa ki en büyük kölelik bilinç köleliğidir. Kendi kararlarını alamama, kendine güvenememe, erkek onayı ile hareket etme, karar mekanizmalarında erkeklerin yer alması, kadına söz hakkı tanınmaması yaşanan en önemli sorunlardır. Ayrıca kadınların kendi özgün ve bağımsız politik hattını oluşturamaması, bağımsız bir kadın mücadelesi fikrinin bile erkekleri bu kadar rahatsız ediyor olması da oldukça düşündürücü ve sorgulanması gereken bir durumdur.
Elbette ki biz karma bir örgütte yer alıyoruz. Karma örgütlerde erkek arkadaşlarımızla vereceğimiz mücadelede yan yana durmak, birlikte mücadele etmekten yanayız. Ancak kendi kaderimizi tayin ederken alacağımız kararlarda, kendi özgür irademizle hareket etmekten yanayız.
Bizler kadın mücadelesini yükseltmeye kararlıyız. Kadın sorununun bilince çıkması ve toplumsal bir dönüşüm yaratması ancak bizim örgütlü mücadelemizle gerçekleşebilir. 25 kasım kadına yönelik şiddet ve tecavüze karşı mücadele gününde olduğu gibi bugünden başlayarak 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününe kadar çeşitli etkinliklerle alanlarda olacağız. Bugün yaptığımız bu kahvaltı etkinliğiyle süreci başlatıyoruz. Biliyorsunuz AKP iktidarı döneminde Türkiye’de kadına yönelik şiddet , taciz, tecavüz ve çocuk istismarı en yüksek oranlara ulaştı. Bizde bu 8 mart’ı küçük yaşta evlendirilen, tacize ve tecavüze uğrayan çocuk kadınlara ithaf ediyoruz. Hepinize bu onurlu özgürlük mücadelesinde kolaylıklar diliyorum. Yaşasın kadınların örgütlü mücadelesi!
Ayça RAMAZAN
KESK Şubeler Platformu Adına
SES Manisa Şube Kadın Sekreteri

Hiç yorum yok: