18 Nisan 2012 Çarşamba

KESK SAHTE SENDİKA YASASINA KARŞI KAMU EMEKCİLERİN TALEPLERİNİ AÇIKLADI


DEĞERLİ BASIN EMEKÇİLERİ;
AKP’nin emek ve halk düşmanı yasa değişiklikleri son sürat devam ediyor. Siyasi iktidar, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren 4+4+4 kademeli, gerici eğitim yasası ve 4688 sayılı sahte sendika yasasını başta konfederasyonumuz KESK olmak üzere toplumun değişik kesimleri ile ülke genelinde protesto eylemleriyle karşı çıktık. Buna rağmen hükümet, vahşet boyutunda faşizm uygulayarak, saldırarak ve TBMM içinde de şiddet uygulayarak bunları yasalaştırmıştır.
Aylardır bu yasanın kamu çalışanlarının lehine ve onların beklentilerini karşılayacak biçimde çıkması için mücadele ettik. Bugün de ülke genelindeki kamu çalışanlarının tek temsilcisi KESK, AKP’nin bu dayatmacı, emekçi düşmanı politikalarını ve baskıcı tutumunu protesto ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.
Bu yasalarla Grev hakkımızın yasal teminat altına alınmasına ilişkin hiçbir düzenleme getirilmemiştir, örgütlenme özgürlüğünün önündeki engeller korunmuştur, yasalaşmıştır. Sendikalar Heyetinde yandaş konfederasyonun desteği ile emekçiler satılmıştır. Bunun kanıtı Bülent Arınç’ ın Memur Sen ‘e yönelik açıklamalarıdır.
Hakem Kurulunda hükümetin atadıklarının çoğunlukta olması garanti altına alınarak adına “toplu sözleşme” yasası denilen bir düzenleme yapılarak kamu emekçileri aldatılmaya devam edilmiştir. Tasarının temel konulardaki yaklaşımının özgür bir toplu pazarlık düzeniyle hiçbir ilgisi olmayıp, özgürlükleri tamamen kısıtlamayı hedefleyen yasa tasarısının özüne de ruhuna da tamamen yasakçı mantık hâkimdir.
AİHM kararları, uluslararası sözleşmeler ve Anayasa yok sayılarak “Toplu Sözleşmede imza yetkisi tek başına yandaş sendikanın başkanına verilmiştir”. Meclis’ten geçirilen tasarının toplu sözleşme düzeninin dünyanın hiçbir yerinde örneği yoktur. Tamamı çalışanların aleyhinedir. Üçlü Danışma Kurullarında ve Meclis Komisyonlarında yapılan tartışmalarda defalarca evrensel standartlara uygun bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini ifade etmemize rağmen hükümet kendi siyasi ihtiyaçlarına uygun biçimde yandaş konfederasyonu koruyup-geliştirmeyi hedefleyip işbirlikçi sendikaların desteği ile kamu emekçileri satılmıştır.
Devletin yurttaşlarına karşı anayasal sorumlulukları olan; eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi olması gereken devletin çalışanına vermesi gereken temel haklar gasp edilmiştir
Gerçek enflasyon rakamlarını yüzde ellilere vardığı halde çarpıtarak maaşlarımıza %3 – %4 gibi sefalet artışı yapma niyetindedir. Cumhuriyet tarihinde ilk defa 5 aydır kamu emekçilerine zamsız maaş dayatanlar aileleriyle beraber on milyon insan yoksulluğa ve sefalete terk etmiştir. AKP Hükümetinin gerçek yüzü, emekçi düşmanı politikaları açığa vurmuştur.
Ama yılmadık; zamlara, yoksulluğa, sefalete, insan onuruna yakışmayan yaşam koşullarına karşı KESK olarak mücadeleye devam edeceğiz; AKP hükümeti ve yandaş sendikaların tutumunu teşhir etmeye devam edeceğiz. Bunu kamuoyu ile paylaşmak için taleplerimizi içeren imza kampanyası düzenledik. Taleplerimiz demokratik ve evrensel normları içeren taleplerdir.


2012 YILI TOPLU SÖZLEŞME HEYETİNE

1-Çalışma yaşamını ilgilendiren bütün konuların görüşüleceği, her sendikanın kendi üyeleri adına toplu sözleşme imzalayacağı ve anayasal hakkımız olan grevi teminat altına alan düzenleme istiyorum.
2- 2012 yılı için en düşük kamu emekçisi maaşının 2.145 TL’ye yükseltilmesini, bu çerçevede tüm kamu emekçilerinin maaşlarına %30 zam yapılmasını istiyorum.
3-Kamuda sözleşmeli, taşeron v.b. farklı statülerdeki güvencesiz çalışmaya ( 4-C / 4-B 50-D vb.) çalışanların iş güvencesine kavuşturulmasını istiyorum.
4- Her ne ad altında olursa olsun aldığım tüm ek ödemelerin emekli aylığıma yansıtılmasını istiyorum.
5- Maaşımın vergi dilimi artışından etkilenmemesini istiyorum.
6-Ek ödemeleri düzenleyen 666 Sayılı KHK ile yaratılan ücret adaletsizliği ve mağduriyetlerin giderilerek gerçekten eşit işe eşit ücretin ödenmesini istiyorum.
7-Kadın kamu emekçilerine; başta görevde yükselme ve unvan değişikliklerinde olmak üzere çalışma yaşamında uygulanan negatif ayrımcılığa, baskı ve şiddete son verilmesini istiyorum.
8- İdarenin sendikalar ve üyeleri üzerinde çeşitli yöntemlerle uyguladığı baskıların son bulmasını, özgür örgütlenme ortamının sağlanmasını istiyorum.
9-Kamu hizmetlerinin piyasalaşması ve ticarileştirilmesine son verilmesini istiyorum.
Sendikaların, asgari bu talepleri içermeyen herhangi bir toplu sözleşmeyi adıma imzalamasını istemiyorum.



ALİ GÖK
KESK MANİSA PLATFORMU DÖNEM SÖZCÜSÜ

KESK MANİSA ŞUBELER PLATFORMU ADINA

Hiç yorum yok: